Direct contact
Over

Residence 't Gasthuis

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de bouw van Residence ’t Gasthuis. Een modern zorgcentrum met veel functies en voorzieningen, waar verschillende woonvormen (koop-, huur- en zorgappartementen samen komen). Hierin schenkt Zorggroep Ter Weel veel aandacht aan aspecten als wooncomfort, kwaliteit, privacy, sociale relaties en de mogelijkheid tot het afnemen van verschillende vormen van zorg, gemaks- en service diensten.

Wonen in Residence ’t Gasthuis betekent wonen in een prettige en comfortabele omgeving in het stadcentrum van Goes. Allerlei voorzieningen, winkels, de stadshaven en restaurants zijn op loopafstand bereikbaar. Residence ’t Gasthuis ligt dan ook in het kloppend hart van Goes.

Residence ’t Gasthuis beschikt over 60 zorgappartementen waar verpleging met en zonder behandeling wordt aangeboden.  De appartementen zijn voorzien van diverse technologieën, zoals een elektronisch slot, een zorgoproepsysteem en een plafondtilliftsysteem. Het zorgdeel heeft drie verdiepingen. Deze verdiepingen hebben allemaal een naam gekregen gebaseerd op de historie van de stad. Hiernaast heeft iedere verdieping ook zijn eigen kenmerkende kleur. Deze kleuren zijn in allerlei elementen op de afdeling terug te vinden. Alle appartementen kijken uit op de gezamenlijke binnenruimte, genaamd Het Atrium. Dagelijks genieten onze cliënten van een warme maaltijd of kopje koffie in de Brasserie van Residence ’t Gasthuis. Ook gasten die niet woonachtig zijn in Residence ’t Gasthuis zijn van harte welkom om wat te nuttigen in de Brasserie.

Residence ’t Gasthuis wordt in twee fases gebouw, waarbij de eerste fase nu volledig in gebruik is gesteld. Medio 2023 start fase twee met de sloop van het overgebleven deel van het (oude) Gasthuis. De bouw van fase 2 is inmiddels van start gegaan. We hopen in 2025 nog eens 26 koopappartementen en 36 huurappartementen op te leveren. Voor meer informatie m.b.t. de huur- en koopwoningen en de zorg die we daar vanuit Zorggroep Ter Weel leveren, verwijzen wij u graag door naar deze pagina.

De afdelingen van Residence ’t Gasthuis zijn:

  • Ganzenpoort
  • Turfkaai
  • Ravenstein
  • Oostwal

Zorgaanbod

  • Verpleging met behandeling

    In Residence 't Gasthuis wordt onder andere verpleeghuiszorg aangeboden aan cliënten met een lichamelijke beperking (somatiek). De verpleeghuiszorg mét behandeling is gericht op behandeling, verpleging, zorg en begeleiding in een beschermde woonomgeving. Cliënten hebben een eigen appartement en verzorgenden en verpleegkundigen zijn 24 uur per dag aanwezig. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-indicatie. De medische behandeling is in handen van de Specialist Ouderengeneeskunde en is er bijvoorbeeld een fysiotherapeut en/of ergotherapeut beschikbaar.
  • Verpleging zonder behandeling

    In Residence 't Gasthuis wordt ook verpleging zonder behandeling aangeboden aan cliënten met een lichamelijke beperking (somatiek). Verpleging zonder behandeling is voor ouderen die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel zelfstandig functioneren met behulp van aanvullende zorg. Wij zorgen ervoor dat cliënten met deze vorm van zorg zo lang mogelijk zelfredzaam blijven waar zij dat zelf willen en kunnen. Daarom wordt hier niet-complexe verpleging en begeleiding geboden. Cliënten hebben een eigen appartement en er is professioneel personeel aanwezig om cliënten te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-indicatie. De medische behandeling is in handen van een huisarts.
Voorzieningen

Brasserie

De Brasserie in Residence 't Gasthuis is zeer modern en knus. Dagelijks genieten onze cliënten hier van een warme maaltijd of van een kopje koffie met wat lekkers erbij. Ook gasten die niet woonachtig zijn in Residence 't Gasthuis zijn van harte welkom. Elke dag kunt u tussen 11:30 en 13:30 uur genieten van een lunch; van een broodje tot een warme maaltijd, welke dagelijks wisselt. De Brasserie is dagelijks geopend van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons vinden aan de Oostsingel 32. Telefonisch te bereiken op 0113 - 29 20 06.

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 42 59 of maaltijdthuis-goes@terweel.nl.
Lees hier meer