Direct contact

Wat doen we tijdens de dagbesteding?

De begeleiders van de dagbesteding proberen zo goed mogelijk op de behoeften van de cliënt in te spelen. Voorbeelden van de activiteit tijdens de dagbesteding is bijvoorbeeld bloemstukken maken, foto’s kijken, de krant lezen, een (nostalgisch) spelletje doen, knutselen met schelpen, etcetera. De activiteiten worden georganiseerd in groepsverband, wat ervoor zorgt dat de ontmoeting onderling ook wordt bevorderd. Er is binnen de dagbesteding volop ruimte voor eigen inbreng.

Kan iedereen naar de dagbesteding?

Het is ons streven dat iedereen de dagbesteding kan bezoeken als hij of zij daar behoefte aan heeft. Aanvankelijk is de dagbesteding alleen opgezet voor cliënten en mensen uit de buurt die een zorgindicatie hebben. Omdat deze mensen zorg nodig hebben, krijgen ze vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) ‘toestemming’ om de dagbesteding te bezoeken.

Indicatieloze dagbesteding

Nu is Zorggroep Ter Weel ook begonnen met indicatieloze dagbestedingen. Dit geldt voor de locaties Yerseke, Rilland en Kruiningen. Op deze dagbesteding zijn mensen welkom die geen zorgindicatie hebben, maar wel behoefte hebben aan een dagbesteding. Deze mensen kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan de activiteiten.

 

 

Het toegankelijk maken van de dagbesteding voor mensen zonder zorgindicatie maakt de activiteiten levendiger, omdat we hiermee de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen aan de activiteiten van de dagbesteding. Bekijk het filmpje hieronder voor een uitleg door Mirjam Vreeke, teamleider Welzijn.

Praktische zaken

Maaltijd

Natuurlijk hebben we gedacht aan een maaltijd op de dagbesteding. Tijdens de lunch kunt u gebruikmaken van een maaltijd zoals u dat gewend bent. U kunt kiezen uit een broodmaaltijd of een warme maaltijd.

Vervoer

We kunnen het ons voorstellen dat u niet altijd op eigen kracht, of met iemands hulp naar de dagbesteding kunt komen. Als u gebruik wilt maken van vervoer van en naar de dagbesteding, kunt u contact opnemen met de regiotaxi.

Op welke locaties bieden we dagbesteding aan?

Regio Goes

  • Ter Weel Goes (Hoofdlocatie)
  • Gasthuis (Goes)

 

Regio Reimerswaal

  • Moerzicht (Yerseke)
  • Hof Cruninghe (Kruiningen)
  • De nieuwe Vliedberg (Rilland)

Wij hebben een nieuwe huisbank

Ons nieuwe IBAN-nummer is NL47 BNGH 0285 1768 89.

Omdat een bankwijziging een fraudegevoelig onderwerp is, is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn met het veranderen van een rekeningnummer waarnaartoe u uw facturen betaalt. Het nieuwe IBAN-nummer staat op onze factuur.
naar bericht