Direct contact

Zorggroep Ter Weel hecht veel waarde aan een goede relatie en samenwerking met zorgprofessionals en partners in de zorg.

Op deze pagina vindt u relevante informatie over:

Wat onze Maatschappelijk werker voor u kan betekenen
Wat wij aan paramedische zorg aanbieden, zoals o.a. ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, maar ook extra zorg zoals begeleiding bij dementie, dagbesteding, maaltijd thuis, seniorenfitness.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik in contact met een maatschappelijk werker?

  U kunt altijd contact opnemen met een van de maatschappelijk werkers via:

  Telefoonnummer 0113 – 65 40 00
  maatschappelijkwerk@terweel.nl.

 • Hoe kom ik bij de ergotherapeut?

  Door:

  • Direct contact op te nemen met de ergotherapeut. U kunt namelijk in het kader van de Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE) zonder verwijzing bij de ergotherapeut terecht. Als u het op deze manier doet, wordt uw behandeling niet door iedere zorgverzekeraar vergoed. Neem contact op met uw verzekeraar om dit af te stemmen.

   

  • Een verwijzing voor ergotherapie aan te vragen bij uw huisarts of specialistische arts. Het verwijsformulier kan worden opgestuurd naar Zorggroep Ter Weel t.a.v. afdeling ergotherapie. Na ontvangst van het verwijsformulier neemt een van de ergotherapeuten contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek bij u thuis. Na het intakegesprek bepaalt de ergotherapeut samen met u hoe de verdere behandeling eruit gaat zien. Tijdens de behandeling onderhoudt de ergotherapeut contact met de verwijzer. De verwijzer ontvangt aan het eind van de behandelperiode een eindrapportage.

   

   

 • Hoe kom ik bij de fysiotherapeut?

  Vanaf 2006 is fysiotherapie voor iedereen vrij toegankelijk geworden en kunt u zich ook zonder verwijsbrief aanmelden. U kunt bellen of  mailen naar onderstaande contactgegevens.

  Goes
  0113 – 65 40 26
  fysiotg@terweel.nl

  Reimerswaal
  0113 – 65 42 60
  fysiotk@terweel.nl

 • Hoe kom ik bij de geestelijk verzorger?

  U kunt bellen en mailen naar

  Henk Catsburg, geestelijk verzorger
  Telefoon: 06 – 53 65 07 02
  E-mail: henk.catsburg@terweel.nl

 • Hoe kom ik bij de logopedist?

  Via de huisarts of een specialiste arts kunt u een verwijzing aanvragen. Deze kunt u opsturen naar Zorggroep Ter Weel, t.a.v. afdeling logopedie. Binnen twee weken nemen we contact met u op. U kunt ook telefonisch een afspraak maken.

  Hieronder vindt u onze contactgegevens:

  Ter Weel Goes
  Joannaplantsoen 1
  4462 AV Goes
  0113 – 65 40 00
  logopedie@terweel.nl

 • Hoe kom ik bij de seniorenfitness?

  U kunt een e-mail sturen naar fitness@terweel.nl, maar u kunt ons ook bellen op onderstaande telefoonnummers.

  Woonzorgcentrum Sint Maarten in de Groe
  Yordi Zoutewelle en Emiel van Dalen
  0113 – 65 43 06

  Woonzorgcentrum Ter Weel Krabbendijke
  Yordi Zoutewelle
  0113 – 65 42 60

  Woonzorgcentrum Moerzicht
  Emiel van Dalen
  0113 – 50 32 40

 • Hoe kom ik in contact met een KOP groep voor dementerende ouderen?

  U kunt mailen of bellen naar onderstaande personen.

  Maatschappelijk werkers Zorggroep Ter Weel
  0113 – 65 40 00
  maatschappelijkwerk@terweel.nl

  Casemanager dementie Zeeuwse Zorgschakels
  Christa Henstra
  06 – 10 25 17 77
  chenstra@zeeuwsezorgschakels.nl

 • Wie zijn onze artsen?
  • Dhr. J.A.M. aan den Toorn
   specialist ouderengeneeskunde, werkzaam in Ter Weel Krabbendijke, Moerzicht (Yerseke) en De nieuwe Vliedberg (Rilland). MDO deelname in verzorgingshuizen Nieulande (Krabbendijke) en Moerzicht (Yerseke). Hometeamlid in Krabbendijke, Rilland en Kruiningen.
  • Mevr. W. Beks
   specialist ouderengeneeskunde en kaderarts psychogeriatrie, werkzaam in Ter Weel Goes en Gasthuis/afdeling Kolveniershof (Goes). MDO deelname bij de gespecialiseerde dagbesteding (Ter Weel Goes) en verzorgingshuis Sint Maarten in de Groe (Goes). Deelname aan Zorgketen Dementie en ParkinsonNet.
  • Dhr. R. Rohling
   specialist ouderengeneeskunde, werkzaam in Ter Weel Goes, Randhof/afdeling Binnenpoort (Goes) en Hof Cruninghe (Kruiningen). MDO deelname in verzorgingshuizen Randhof (Goes) en Gasthuis (Goes).
  • Mevr. H. F. van den Berg
   specialist ouderengeneeskunde en kaderarts psychogeriatrie, werkzaam in Ter Weel Goes, Gasthuis/afdeling Kolveniershof (Goes) en Maria-Oord (Hansweert).
 • Waar werken onze artsen?

  In de eerste plaats verlenen wij zorg in het verpleeghuis. Door diverse ontwikkelingen zullen de komende jaren steeds meer mensen met complexe zorgproblemen thuis verblijven in plaats van in een zorginstelling. Complexe zorg zal daarom steeds vaker in de thuissituatie gegeven worden. Thuis wordt de medische zorg gegeven door de huisarts. Maar ook dan kunnen wij bij de zorg voor de thuiswonende cliënt, met complexe problemen, betrokken worden. Een aantal voorbeelden:

  • Deelname aan het overleg in de huisartspraktijk;
  • Deelname aan het multidisciplinair overleg (MDO) in een verzorgingshuis;
  • Uitvoeren van een consult thuis of in het verzorgingshuis op verzoek van de huisarts;
  • Deelname aan ketenzorg, bijvoorbeeld voor mensen met dementie.
 • Wie van de artsen is beschikbaar voor consultatie?

  Reimerswaal
  Dhr. J.A.M. aan den Toorn

  Overige huisartsen van de Bevelanden
  mevr. W. Beks, mevr. H. F. van den Berg, dhr. R. Rohling

Uw patiënten, onze zorg

Uw patiënten kunnen bij ons terecht voor specialistische, multidisciplinaire zorg voor ouderen en voor mensen met een chronische ziekte, onder andere op het gebied van somatiek en psychogeriatrie. Daarnaast bieden we Zorg Thuis en zijn we aangesloten bij ParkinsonNet. Onze paramedische diensten zijn speciaal toegespitst op ouderen. Deze diensten kunnen ook extramuraal zijn en door zorgverzekeraars worden vergoed.

Ons keurmerk

Zorggroep Ter Weel wordt jaarlijks getoetst op de normen uit het kwaliteitssysteem HKZ: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Sinds 2009 is Zorggroep Ter weel HKZ gecertificeerd. In 2018 is de organisatie beoordeeld aan de hand van de norm HKZ VVT: 2015. De organisatie krijgt jaarlijks een bezoek van het Keurmerkinstituut.