Direct contact
Over

Moerzicht

Moerzicht in Yerseke is een modern woonzorgcentrum met veel comfort, afgestemd op de huidige zorgvraag. Het gebouw kijkt uit op de Yerseke Moer, een bijzonder natuurgebied dat grenst aan het dorp. Het vissersdorp Yerseke heeft vanwege de mossel- en oestervisserij een eigen karakter.

Het Grand Café is het levendige middelpunt. Er worden warme middagmaaltijden geserveerd, en activiteiten georganiseerd, onder andere door de indicatieloze dagbestedingAan deze maaltijden en activiteiten kunnen senioren uit Yerseke ook deelnemen. Er kunnen verder maaltijden thuis worden bezorgd door Maaltijd Thuis! Moerzicht beschikt over een seniorenfitness, een bibliotheek en een winkeltje waar zowel cliënten als ouderen uit de buurt gebruik van kunnen maken.

Afdelingen:

  • Mytilus
  • Ostrea
Moerplein 73 4401 HZ Yerseke

Zorgaanbod

  • Verpleging zonder behandeling

    In woonzorgcentrum Moerzicht zijn op de eerste en tweede verdieping 37 zorgappartementen ingericht. Deze etages vormen afdeling Mytilus, waar verpleeghuiszorg zonder behandeling wordt geboden. Deze zorg is erop gericht om de zelfredzaamheid van de cliënt zo lang mogelijk te behouden. Daarom bieden wij hier niet-complexe verpleging en begeleiding. Lees hier meer over verpleeghuiszorg zonder behandeling:
  • Verpleging met behandeling

    Op de begane grond van het gebouw wordt verpleeghuiszorg met behandeling geboden in drie groepswoningen aan cliënten met dementie (psychogeriatrie). Deze woningen vormen afdeling Ostrea. Dit gebeurt onder begeleiding van een vast team, dat zoveel mogelijk de leefstijl en voorkeuren van de cliënten ondersteunt. De woningen hebben een eigen voordeur, een eigen huiskamer met keuken en een terras. De cliënten worden betrokken bij het koken, de afwas, enzovoort. Kleinschalig wonen zorgt voor een huiselijke, herkenbare omgeving. Lees meer over verpleeghuiszorg met behandeling:
Voorzieningen

Restaurant

Deze locatie beschikt over een opvallend ruim restaurant, ook wel het ‘Grand Café’ genoemd. In 2017 is dit restaurant bekroond met 4 sterren van ‘Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit Grand Café verzorgt doorlopend heerlijke maaltijden. Het verzorgt ontbijt op reservering en heeft bijvoorbeeld een eigen lunchkaart. Voor cliënten en gasten uit de buurt is het mogelijk om ‘s middags een warme maaltijd te gebruiken, die bestaat uit diverse keuzes. Er kunnen verjaardagen, recepties, feestjes en etentjes gehouden worden. Dit kan op elke dag van de week, ook in de avond, tot 22:00 uur. Informeer bij de medewerkers in ons Restaurant of Counter. Tip: reserveer op tijd! De medewerkers ontvangen u gastvrij en helpen u graag met uw vragen en wensen. Dit restaurant is elke geopend van 09:30 tot 17:00 uur. U kunt ons vinden aan Moerplein 73, 4401 HZ te Yerseke. U kunt ons bellen op 0113 - 65 43 14 of mailen naar restaurantmz@terweel.nl.

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.
Lees hier meer

Seniorenfitness

Hier kunt u bewegen met leeftijdsgenoten in een groep, onder begeleiding van een geschoolde fitnessinstructeur. De seniorenfitness is bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder, die graag actief blijven en meer willen bewegen. Maar ook mensen jonger dan 65 jaar met bijvoorbeeld diabetes of een lichamelijke beperking zijn van harte welkom.
Lees hier meer

Pedicure

Bij Moerzicht kunt u gebruik maken van de diensten van een ervaren en deskundige pedicure. Hier kunt u terecht met medische klachten aan uw voeten maar uiteraard ook voor een heerlijke voetverzorging. Uw voeten worden door onze pedicure met de grootste aandacht behandeld.
Lees hier meer

Schoonheidsspecialiste

In Moerzicht bieden we de mogelijkheid gebruik te maken van de diensten van een schoonheidsspecialiste. Zo kunt u onder andere gebruik maken van een gezichtsbehandeling, manicure, en diverse hars- en onthaarbehandelingen. Ook is het mogelijk om een mooie make-up te laten verzorgen wanneer u bijvoorbeeld een speciale gelegenheid heeft. Onze schoonheidsspecialiste is op gezette tijden aanwezig en werkt op afspraak. Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van de schoonheidsspecialiste, kunt u dit opgeven aan de contactverzorgende.
Lees hier meer

Kapsalon

Binnen onze locatie kunt u gebruik maken van de professionele diensten van een kapper. U of uw mantelzorger kunt bij de kapsalon zelf een afspraak maken.

Indicatieloze dagbesteding

In samenwerking met Gemeente Reimerswaal biedt Zorggroep Ter Weel sinds kort een dagbesteding aan waar ouderen heen kunnen zonder een zorgindicatie. De dagbesteding kreeg de naam Gast & Hof. Voorheen moesten bezoekers een zorgindicatie aanvragen bij de gemeente, als toegangsbewijs voor een dagbesteding. Zo betrekken we ook ouderen bij de dagbesteding die misschien nog geen zorg nodig hebben, maar wel behoefte hebben aan sociale contacten en bezigheid. Nu we ook deze mensen bij onze dagbesteding betrekken, zorgen we ervoor dat vereenzaming wordt tegengegaan. Ook de vitaliteit van ouderen blijft langer op peil. Daardoor kan het moment dat ouderen intensief zorg nodig hebben, uitgesteld worden.
Lees hier meer

Winkeltje

Moerzicht beschikt over een eigen winkel waar u de meest noodzakelijke boodschappen en wat leuke aardigheidjes kunt kopen.

Bibliotheek

Bieb in de buurt Yerseke is één van de locaties van Bibliotheek Oosterschelde. Hier én digitaal wordt een brede schat van informatie en media beschikbaar gesteld. Dat gebeurt in een vertrouwde vorm: de Bibliotheek leent boeken en andere media uit.
Ga hier naar de website van Bibliotheek Oosterschelde
  • ‘Onze medewerkers geven goede zorg en zijn er echt voor de cliënten. Ook in een kleinschalige omgeving is er volop aandacht voor de cliënt.’