Direct contact
Over

Moerzicht

Moerzicht in Yerseke is een modern woonzorgcentrum met veel comfort, afgestemd op de huidige zorgvraag. Het gebouw kijkt uit op de Yerseke Moer, een bijzonder natuurgebied dat grenst aan het dorp. Het vissersdorp Yerseke heeft vanwege de mossel- en oestervisserij een eigen karakter.

Het Grand Café is het levendige middelpunt. Er worden warme middagmaaltijden geserveerd, en activiteiten georganiseerd, onder andere door de indicatieloze dagbestedingAan deze maaltijden en activiteiten kunnen senioren uit Yerseke ook deelnemen. Er kunnen verder maaltijden thuis worden bezorgd door Maaltijd Thuis! Moerzicht beschikt over een seniorenfitness, een bibliotheek en een winkeltje waar zowel cliënten als ouderen uit de buurt gebruik van kunnen maken.

 

Afdelingen:

  • Mytilus
  • Ostrea
Zorgaanbod
  • Verpleging zonder behandeling

    In woonzorgcentrum Moerzicht zijn op de eerste en tweede verdieping 37 zorgappartementen ingericht. Deze etages vormen afdeling Mytilus, waar verpleeghuiszorg zonder behandeling wordt geboden. Deze zorg is erop gericht om de zelfredzaamheid van de cliënt zo lang mogelijk te behouden. Daarom bieden wij hier niet-complexe verpleging en begeleiding. Lees hier meer over verpleeghuiszorg zonder behandeling:
  • Verpleging met behandeling

    Op de begane grond van het gebouw wordt verpleeghuiszorg met behandeling geboden in drie groepswoningen aan cliënten met dementie (psychogeriatrie). Deze woningen vormen afdeling Ostrea. Dit gebeurt onder begeleiding van een vast team, dat zoveel mogelijk de leefstijl en voorkeuren van de cliënten ondersteunt. De woningen hebben een eigen voordeur, een eigen huiskamer met keuken en een terras. De cliënten worden betrokken bij het koken, de afwas, enzovoort. Kleinschalig wonen zorgt voor een huiselijke, herkenbare omgeving. Lees meer over verpleeghuiszorg met behandeling:
Voorzieningen

Restaurant

Deze locatie beschikt over een opvallend ruim restaurant, ook wel het ‘Grand Café’ genoemd. In 2017 is dit restaurant bekroond met 4 sterren van ‘Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit Grand Café verzorgt doorlopend heerlijke maaltijden. Het verzorgt ontbijt op reservering en heeft bijvoorbeeld een eigen lunchkaart. Voor cliënten en gasten uit de buurt is het mogelijk om ‘s middags een warme maaltijd te gebruiken, die bestaat uit diverse keuzes. Er kunnen verjaardagen, recepties, feestjes en etentjes gehouden worden. Dit kan op elke dag van de week, ook in de avond, tot 22:00 uur. Informeer bij de medewerkers in ons Restaurant of Counter. Tip: reserveer op tijd! De medewerkers ontvangen u gastvrij en helpen u graag met uw vragen en wensen. Dit restaurant is elke geopend van 09:30 tot 17:00 uur. U kunt ons vinden aan Moerplein 73, 4401 HZ te Yerseke. U kunt ons bellen op 0113 - 65 43 14 of mailen naar keukenmz@terweel.nl
Banquetingmap

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.

Pedicure

Bij Moerzicht kunt u gebruik maken van de diensten van een ervaren en deskundige pedicure. Hier kunt u terecht met medische klachten aan uw voeten maar uiteraard ook voor een heerlijke voetverzorging. Uw voeten worden door onze pedicure met de grootste aandacht behandeld.

Schoonheidsspecialiste

In Moerzicht bieden we de mogelijkheid gebruik te maken van de diensten van een schoonheidsspecialiste. Zo kunt u onder andere gebruik maken van een gezichtsbehandeling, manicure, en diverse hars- en onthaarbehandelingen. Ook is het mogelijk om een mooie make-up te laten verzorgen wanneer u bijvoorbeeld een speciale gelegenheid heeft. Onze schoonheidsspecialiste is op gezette tijden aanwezig en werkt op afspraak. Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van de schoonheidsspecialiste, kunt u dit opgeven aan de contactverzorgende.

Kapsalon

Binnen onze locatie kunt u gebruik maken van de professionele diensten van een kapper. U of uw mantelzorger kunt bij de kapsalon zelf een afspraak maken.

Dagbesteding

De dagbesteding is voor bewoners van onze woonzorgcentra, maar ook voor ouderen uit de buurt die hier behoefte aan hebben of hiermee kennis willen maken. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u het aangenaam hebt en verzorgen activiteiten voor u.
  • Locatiemanager Mart Passon: ‘Onze medewerkers geven goede zorg en zijn er echt voor de cliënten. Ook in een kleinschalige omgeving is er volop aandacht voor de cliënt.’
Locatie

Moerzicht

Vragen? Laat een bericht achter!

Wij hebben een nieuwe huisbank

Ons nieuwe IBAN-nummer is NL47 BNGH 0285 1768 89.

Omdat een bankwijziging een fraudegevoelig onderwerp is, is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn met het veranderen van een rekeningnummer waarnaartoe u uw facturen betaalt. Het nieuwe IBAN-nummer staat op onze factuur.
naar bericht