Direct contact
Over

Maria-Oord

Maria-Oord heeft al jarenlang een bijzondere status in Hansweert. Sinds 2010 is het woonzorgcentrum aangesloten bij Zorggroep Ter Weel. Met de vernieuwing van de jaren ’50 wijk ‘Achter de Boomdijk’ werd het oude Maria-Oord gesloopt. Op dezelfde locatie is nu een modern en comfortabel woonzorgcentrum gebouwd. Dit woonzorgcentrum voldoet aan de zorgeisen van deze tijd, compleet met restaurant, terras en een groene binnentuin.

De leeftijd van de cliënten varieert in Maria-Oord van 50 tot 100 jaar. Dit is anders dan de gemiddelde leeftijd in de andere woonzorgcentra. Ook komen cliënten uit verschillende regio’s en met verschillende achtergronden en levensverhalen. Dat maakt het gezelschap in Maria-Oord divers. De cliënten hebben veelal een GGZ-achtergrond. Het algemene uitgangspunt van woonzorgcentrum Maria-Oord is vrijheid, gelijkwaardigheid en ruimte voor het eigen sociale netwerk.  

Afdelingen:

  • Grote Sluis
  • Westzoute
Maartenbroersweg 42 4417 BL Hansweert

Zorgaanbod

  • Verpleging zonder behandeling mét WLZ-GGZ-indicatie

    Op de locatie Maria-Oord wordt onder andere verpleging zonder behandeling aangeboden. Hier wordt verpleeghuiszorg zonder behandeling geboden aan mensen met een psychisch ziektebeeld als dominante grondslag. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-GGZ-indicatie of een toegang tot Beschermd Wonen. Cliënten behouden hun eigen huisarts en krijgen indien nodig ambulante behandeling van een 2e-lijns GGZ-aanbieder. De afdeling Grote Sluis bevindt zich in het hoofdgebouw met 36 zorgappartementen. Het gebouw heeft een moderne, maar sfeervolle uitstraling. Lees meer over verpleging zonder behandeling:
  • Verpleging met behandeling mét WLZ-GGZ-indicatie

    Naast het hoofdgebouw staan een tweetal woningen met in totaal 12 verpleeghuisplaatsen met behandeling voor cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld. De zorg en begeleiding wordt geboden in een kleinschalige woonvorm, gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid of ADL, het psychisch en psychosociaal functioneren, het bieden van dagstructuur en een veilige woonomgeving. De groepswoningen hebben een centrale huiskamer en per cliënt een eigen kamer. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-GGZ-indicatie of een Beschermd Wonen-beschikking. De medische behandeling is in handen van de Specialist Ouderengeneeskunde. Specialistische hulp wordt indien nodig op consultbasis ingezet bij één van de GGZ-aanbieders. Er is een goede samenwerking met GGZ- instelling Emergis.  Lees meer over verpleging met behandeling en over een WLZ-GGZ-indicatie:
Voorzieningen

Restaurant

In dit restaurant kunt u zowel een warme als koude maaltijd nuttigen. Zo is er een kleine lunchkaart en wordt er tussen 12.00u en 13.00u een warme maaltijd verzorgd. Daar kunnen zowel de bewoners van de zorgwoningen als senioren uit de buurt van genieten. Iedereen is hier van harte welkom! Dit restaurant is elke dag open van 8.30u tot 16.00u. Het adres is Maartenbroersweg 42, 4417 BL te Hansweert en u kunt ons bellen op 0113 - 65 42 00.

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.
Lees hier meer
  • "Het uitgangspunt is vrijheid, gelijkwaardigheid en ruimte voor een sociaal netwerk"