Direct contact
Over

Ter Weel Goes

Woonzorgcentrum Ter Weel Goes is centraal gelegen in Goes-Zuid. Het biedt verpleeghuiszorg met behandeling aan cliënten somatiek en psychogeriatrie. Ter Weel Goes heeft een eigentijdse woonomgeving met diverse voorzieningen voor zowel inwonende cliënten als cliënten die gebruik maken van dagbesteding. De dagbesteding wordt aangeboden in de fraaie, beeldbepalende villa. Het moderne pand van Ter Weel Goes heeft een ruime kleurrijke entree met zitjes. Het restaurantgedeelte is de centrale ontmoetingsplaats voor cliënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het restaurant is ook open voor ouderen uit de omgeving, die hier in een gezellige sfeer een lunch of warme maaltijd willen gebruiken.

De afdelingen hebben een eigen herkenbare Zeeuwse naam. Grote foto’s van het typische Bevelandse landschap fleuren de afdelingen op. De eenpersoonskamers zijn vernieuwd en de afdelingen hebben een centrale huiskamer met keuken. In deze keuken wordt dagelijks gekookt en de cliënten kunnen hierbij een handje helpen. Het vormen van een ‘zorggroep’ creëert een huiselijke sfeer en dit heeft een positief effect op het welzijn van de cliënten. In een speciale ruimte worden in groepsverband creatieve activiteiten aangeboden, zoals kleien en handwerken, maar ook geheugentraining op de computer is hier mogelijk.

Afdelingen:

  • De Schenge
  • De Mooije Staak
  • Abbekindershof
Zorgaanbod
Voorzieningen

Restaurant

Het restaurant op deze locatie is kleinschalig en warm en doet dienst als een lunchroom. Hier zijn cliënten, wijkbewoners en medewerkers van Zorggroep Ter Weel zijn van harte welkom voor een vers kopje koffie, een broodje of een salade bij de lunch. Als buurtbewoner kunt u ook een warme maaltijd laten bezorgen. Wat er georganiseerd kan worden als u een feestje wilt vieren, kunt u vinden in de banquetingmap. Dit restaurant is elke dag open van maandag t/m vrijdag van 8.30u tot 17.00u, zaterdag en zondag van 9.00u tot 17.00u. U kunt ons vinden aan de Joannaplantsoen 1, 4462 AV te Goes. U kunt ons bellen op 0113 - 65 43 21.
Banquetingmap

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 42 59 of maaltijdthuis-goes@terweel.nl.

Beweegtuin

Bewegen is voor iedereen belangrijk en als het even kan het liefst in de gezonde buitenlucht. Daarom vindt u bij Zorggroep Ter Weel een prachtige Beweegtuin! In deze tuin vindt u diverse beweegtoestellen en wandelpaden. Met deze toestellen kunt u diverse oefeningen doen gericht op het verbeteren van uw coördinatie, balans, kracht en uithoudingsvermogen. De bewegingsoefeningen kunnen met en zonder begeleiding worden uitgevoerd. De Beweegtuin is tevens een 'Beleeftuin', zo vindt u er moestuinen en diverse prachtige planten en bloemen. De Beweegtuin is gelegen tussen Sint Maarten in de Groe aan de Beukenstraat, en Ter Weel Goes aan het Joannaplantsoen. Toegang is gratis en de paden zijn rolstoelvriendelijk. U bent van harte welkom voor een wandeling of om deel te nemen aan onze activiteiten! We organiseren regelmatig leuke activiteiten in de Beweegtuin Goes-Zuid. Meer informatie hierover vindt u op de Facebookpagina van Beweegtuin Goes-Zuid.

Seniorenfitness

In ons naastgelegen zorgcentrum Sint Maarten in de Groe is een aparte ruimte voor seniorenfitness. In beweging blijven is goed voor lichaam en geest! In de fitnessruimte kunnen zowel cliënten als senioren uit de wijk onder deskundige begeleiding bewegen. Zo kunt u op verantwoorde wijze sporten én aan uw lichamelijke conditie werken. Ook als u bijvoorbeeld diabetes of een lichamelijke beperking heeft. De fitness begeleider kan direct reageren op eventuele klachten en/of vragen, en indien nodig een adviesafspraak voor u maken met een fysiotherapeut. Seniorenfitness draagt bij aan: gezond en actief blijven, soepele gewrichten en sterke botten, gewichtbeheersing en stabilisatie van diabetes. Seniorenfitness is onderdeel van ons Paramedisch Centrum.

Pedicure

Bij ons kunt u gebruik maken van de diensten van een ervaren en deskundige pedicure. Hier kunt u terecht met medische klachten aan uw voeten maar uiteraard ook voor een heerlijke voetverzorging. Uw voeten worden door onze pedicure met de grootste aandacht behandeld.

Schoonheidsspecialiste

In Ter Weel Goes bieden we de mogelijkheid gebruik te maken van de diensten van een schoonheidsspecialiste. Zo kunt u onder andere gebruik maken van een gezichtsbehandeling, manicure, en diverse hars- en onthaarbehandelingen. Ook is het mogelijk om een mooie make-up te laten verzorgen wanneer u bijvoorbeeld een speciale gelegenheid heeft. Onze schoonheidsspecialiste is op gezette tijden aanwezig en werkt op afspraak. Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van de schoonheidsspecialiste, kunt u dit opgeven aan de contactverzorgende.

Kapsalon

Binnen onze locatie kunt u gebruik maken van de professionele diensten van een kapper. U of uw mantelzorger kan bij de kapsalon zelf een afspraak maken.

Winkeltje

Ter Weel Goes beschikt over een eigen winkel waar u een uitgebreid assortiment vindt van verse levensmiddelen, de meest noodzakelijke boodschappen en wat leuke aardigheidjes kunt kopen.

Dagbesteding

De dagbesteding is voor bewoners van onze woonzorgcentra, maar ook voor ouderen uit de buurt die hier behoefte aan hebben of hiermee kennis willen maken. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u het aangenaam hebt en verzorgen activiteiten voor u.
  • "Wat ik erg fijn vind, zijn de activiteiten"
Locatie

Ter Weel Goes

Vragen? Laat een bericht achter!

Wij hebben een nieuwe huisbank

Ons nieuwe IBAN-nummer is NL47 BNGH 0285 1768 89.

Omdat een bankwijziging een fraudegevoelig onderwerp is, is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn met het veranderen van een rekeningnummer waarnaartoe u uw facturen betaalt. Het nieuwe IBAN-nummer staat op onze factuur.
naar bericht