Direct contact
Over

Hof Cruninghe

Het moderne woonzorgcentrum Hof Cruninghe is gevestigd in het hart van Kruiningen. Hof Cruninghe is gevestigd in een pand van woningcorporatie Beveland Wonen. Dit pand is gebouwd voor zelfstandig wonende senioren, met op de begane grond twee kleinschalige groepsappartementen voor verpleeghuiszorg met behandeling. Deze zorg is gericht op cliënten met dementie (psychogeriatrie).

Per appartement wonen zeven cliënten met elk een eigen kamer en een gezamenlijke huiskamer, waarin een groot deel van de dag wordt doorgebracht. Deze kleinschalige woonvorm creëert een herkenbare en veilige wereld. Het geluid van pruttelende koffie of de geur van een maaltijd geeft de cliënten een thuisgevoel.  

Afdelingen:

  • Langeviele
Langeviele 41 4416 CE Kruiningen

Zorgaanbod

Voorzieningen

Ontmoetingsruimte

In de ontmoetingsruimte worden activiteiten gehouden zoals de bingo, maar ook de dagbesteding vindt hier plaats. Verder fungeert de ontmoetingsruimte als buurtontmoetingspunt.

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.
Lees hier meer

Indicatieloze dagbesteding

In samenwerking met Gemeente Reimerswaal biedt Zorggroep Ter Weel sinds kort een dagbesteding aan waar ouderen heen kunnen zonder een zorgindicatie. De dagbesteding kreeg de naam Gast & Hof. Voorheen moesten bezoekers een zorgindicatie aanvragen bij de gemeente, als toegangsbewijs voor een dagbesteding. Zo betrekken we ook ouderen bij de dagbesteding die misschien nog geen zorg nodig hebben, maar wel behoefte hebben aan sociale contacten en bezigheid. Nu we ook deze mensen bij onze dagbesteding betrekken, zorgen we ervoor dat vereenzaming wordt tegengegaan. Ook de vitaliteit van ouderen blijft langer op peil. Daardoor kan het moment dat ouderen intensief zorg nodig hebben, uitgesteld worden.
Lees hier meer
  • 'Ik werk het liefst met de mensen zelf.'