Direct contact
Over

Ter Weel Krabbendijke

Ter Weel Krabbendijke is de grootste locatie van Zorggroep Ter Weel in de gemeente Reimerswaal. De locatie ligt midden in het dorp Krabbendijke met het gezellige dorpscentrum op loopafstand. Ter Weel Krabbendijke bestaat uit een verpleegafdeling met behandeling (De Hoge Hoeve), een ELV-afdeling (De Oosthof) en een afdeling voor wachtlijstopname (De Westhof). Ook zijn er mogelijkheden voor zelfstandig wonen in het nabijgelegen appartementencomplex De Spindel met zorg van Zorggroep Ter Weel.

Ter Weel Krabbendijke is voorzien van tal van extra ruimtes om de ontmoetingen te bevorderen. Zo is er een restaurant en een grote evenementenzaal die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Er is een compleet uitgeruste fitness met moderne apparatuur. Hier kunnen ouderen onder begeleiding van een geschoolde fitnessinstructeur bewegen en actief blijven. Ouderen uit de omgeving kunnen een fitnessabonnement afsluiten. Het winkeltje en de bibliotheek, waar de Bibliotheek Oosterschelde boeken uitleent, is voor iedereen toegankelijk.

Voor cliënten van Zorggroep Ter Weel zijn er vanzelfsprekend faciliteiten als een linnendienst en andere huishoudelijke services. In principe kan iedereen die in Ter Weel Krabbendijke of De Spindel woont, bij de polikliniek van onze fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist terecht.

Voor inwoners van Krabbendijke is er veel mogelijk in Ter Weel Krabbendijke. Het is mogelijk om ’s middags een warme maaltijd te gebruiken in het restaurant en er worden ook maaltijden thuis bezorgd door Maaltijd Thuis! Verder is de indicatieloze dagbesteding vrij toegankelijk voor alle senioren uit de omgeving, waardoor de vitaliteit van ouderen langer op peil blijft.

Afdelingen:

 • De Hoge Hoeve
 • De Oosthof – Logeerhuis
 • De Westhof – Wachtlijstopname
 • De Hinkelehof – appartementencomplex De Spindel
Willem Kosterlaan 1 4413 CP Krabbendijke

Zorgaanbod

 • Verpleeghuiszorg

  De Hoge Hoeve is een afdeling voor verpleging met behandeling. Er verblijven somatische en psychogeriatrische cliënten, die in kleinschalige zorggroepen wonen. De groepen bestaan uit zes tot acht cliënten, ieder met een eigen kamer en één centrale woonkamer. De groepen bevinden zich allen op de begane grond. Door de royale ramen in het pand is het contact met buiten optimaal en hebben de cliënten uitzicht op de binnentuin. Lees meer over verpleeghuiszorg met behandeling en ander zorgaanbod:
 • Wachtlijstopname De Westhof

  Voordat een cliënt wordt opgenomen op een verpleegafdeling waar de voorkeur naar uitgaat, is er vaak een wachtlijst. Op de speciale afdeling voor wachtlijstopname, De Westhof, kan een cliënt al bij Ter Weel verblijven in afwachting van een plaats waar de voorkeur naar uitgaat. De Westhof is een afdeling voor overbruggende zorg. Het verblijf op deze afdeling is namelijk een overbrugging tussen thuiswonen en een definitieve plaatsing in een verpleeghuis. In gevallen wanneer opname echt noodzakelijk is, kan het zonder wachtlijstopname voorkomen dat de cliënt moet verhuizen naar een plek waar niet uw voorkeur naar uitgaat. Dat kan aan de andere kant van de provincie zijn. Op De Westhof worden cliënten opgenomen vanuit thuis of het ziekenhuis. Lees op onderstaande pagina meer over onze wachtlijstopname.
 • Logeerhuis De Oosthof

  Op de etage boven De Westhof bevindt zich De Oosthof met acht plaatsen. Dit wordt een logeerafdeling genoemd. De mensen die op de logeerafdeling verblijven, krijgen tijdelijk zorg op maat met als doel de terugkeer naar het eigen huis. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die moeten revalideren na een verblijf in het ziekenhuis. Het kan ook zijn dat zij tijdelijk zorg nodig hebben, omdat de mantelzorg (tijdelijk) geen zorg kan verlenen. Lees op onderstaande pagina meer over het enige logeerhuis van Zorggroep Ter Weel!
Voorzieningen

Restaurant

Direct grenzend aan de centrale hal met receptie is een gezellig restaurant. In het restaurant wordt een lunch, maar ook een warme maaltijd verzorgd, compleet met dessert. Voor senioren uit de wijk is het mogelijk om ’s middags een warme maaltijd te gebruiken in het restaurant. Naast het restaurant is de evenementenzaal waar regelmatig gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Dit restaurant is elke dag open van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt ons vinden aan de Willem Kosterlaan 1, 4413 CP te Krabbendijke en u kunt ons bellen op 0113 - 65 42 60.

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.
Lees hier meer

Seniorenfitness

De fitnessruimte van Ter Weel Krabbendijke is een lichte ruimte, voorzien van moderne apparatuur. Hier kunt u bewegen met leeftijdsgenoten in een groep, onder begeleiding van een geschoolde fitnessinstructeur. De seniorenfitness is bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder, die graag actief blijven en meer willen bewegen. Maar ook mensen jonger dan 65 jaar met bijvoorbeeld diabetes of een lichamelijke beperking zijn van harte welkom.
Lees hier meer

Pedicure

Bij Ter Weel Krabbendijke kunt u gebruik maken van de diensten van een ervaren en deskundige pedicure. Hier kunt u terecht met medische klachten aan uw voeten maar uiteraard ook voor een heerlijke voetverzorging. Uw voeten worden door onze pedicure met de grootste aandacht behandeld.
Lees hier meer

Kapsalon

Binnen onze locatie kunt u gebruik maken van de professionele diensten van een kapper. U of uw mantelzorger kan bij de kapsalon zelf een afspraak maken.

Indicatieloze dagbesteding

In samenwerking met Gemeente Reimerswaal biedt Zorggroep Ter Weel sinds kort een dagbesteding aan waar ouderen heen kunnen zonder een zorgindicatie. De dagbesteding kreeg de naam Gast & Hof. Voorheen moesten bezoekers een zorgindicatie aanvragen bij de gemeente, als toegangsbewijs voor een dagbesteding. Zo betrekken we ook ouderen bij de dagbesteding die misschien nog geen zorg nodig hebben, maar wel behoefte hebben aan sociale contacten en bezigheid. Nu we ook deze mensen bij onze dagbesteding betrekken, zorgen we ervoor dat vereenzaming wordt tegengegaan. Ook de vitaliteit van ouderen blijft langer op peil. Daardoor kan het moment dat ouderen intensief zorg nodig hebben, uitgesteld worden.
Lees hier meer

Winkeltje

Ter Weel Krabbendijke beschikt over een eigen winkel waar u de meest noodzakelijke boodschappen en wat leuke aardigheidjes kunt kopen.

Bibliotheek

Bieb in de buurt Krabbendijke is één van de locaties van Bibliotheek Oosterschelde. Hier én digitaal wordt een brede schat van informatie en media beschikbaar gesteld. Dat gebeurt in een vertrouwde vorm: de Bibliotheek leent boeken en andere media uit. Bibliotheek Oosterschelde is erg blij met de vernieuwde ruimte die zij kan gebruiken in de vestiging van Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke. De nieuwe inrichting laat onze collectie nog beter tot zijn recht komen en het open karakter nodigt uit tot ontmoeting.
Ga hier naar de website van Bibliotheek Oosterschelde