Direct contact
Over

Maria-Oord

Met de vernieuwing van de jaren ’50 wijk ‘Achter de Boomdijk’ werd het oude Maria-Oord gesloopt. Op dezelfde locatie is nu een modern en comfortabel woonzorgcentrum gebouwd, dat voldoet aan de zorgeisen van deze tijd. Het pand bestaat uit een hoofdgebouw met 36 verzorgingshuisplaatsen en een tweetal woningen met in totaal 12 verpleeghuisplaatsen voor cliënten met psychiatrische problematiek. De groepswoningen hebben een centrale huiskamer en per cliënt een eigen kamer.

Het gebouw heeft een moderne, maar sfeervolle uitstraling. Het algemene uitgangspunt van woonzorgcentrum Maria-Oord is vrijheid, gelijkwaardigheid en ruimte voor uw eigen sociale netwerk. Dit zijn sleutelwoorden bij de zorg en begeleiding van cliënten. De leeftijd van de cliënten varieert in Maria-Oord van 50 tot 100 jaar. Dit is afwijkend van de gemiddelde leeftijd in de andere woonzorgcentra. De cliënten komen uit verschillende regio’s.

Afdelingen:

  • Grote Sluis
  • Westzoute
Zorgaanbod
  • Verzorgingshuiszorg

    Op de locatie Maria-Oord wordt onder ander verzorgingshuiszorg aangeboden. Op de afdeling Grote Sluis wordt zorg en begeleiding gegeven aan cliënten met een psychische beperking als dominante grondslag. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-GGZ-indicatie dan wel een toegang tot Beschermd Wonen via de WMO. Cliënten behouden hun eigen huisarts en krijgen indien nodig ambulante behandeling via de zorgverzekering van een 2e-lijns GGZ-aanbieder. Lees meer over verzorging:
  • Verpleeghuiszorg

    De afdeling Westzoute is speciaal ingericht voor cliënten met een dominante psychische beperking: medisch gezien gerontopsychogeriatrische cliënten. De zorg en begeleiding wordt geboden in een kleinschalige woonvorm, gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid of ADL, het psychisch en psychosociaal functioneren, het bieden van dagstructuur en een veilige woonomgeving. Cliënten hebben over het algemeen een WLZ-GGZ-indicatie of een Beschermd Wonen-beschikking. De medische behandeling is in handen van de Specialist Ouderengeneeskunde. Specialistische hulp wordt indien nodig op consultbasis ingezet bij één van de GGZ-aanbieders. Er is een goede samenwerking met GGZ- instelling Emergis. Lees meer over kleinschalige verpleeghuiszorg:
Voorzieningen

Restaurant

In dit restaurant kunt u zowel een warme als koude maaltijd nuttigen. Zo is er een lunchkaart, maar er worden tussen 12.00u en 13.00u een warme maaltijd verzorgd. Daar kunnen zowel de bewoners van de zorgwoningen als senioren uit de buurt van genieten. Er worden ook maaltijden thuis bezorgd. Wat er georganiseerd worden bij het vieren van een feestje, kunt u in de banquetingmap vinden. Dit restaurant is elke dag open van 09.00u tot 17.00u. U kunt ons vinden aan de Maartenbroersweg 42, 4417 BL te Hansweert en u kunt ons bellen op 0113 - 65 42 00.
Banquetingmap

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.
  • "Het uitgangspunt is vrijheid, gelijkwaardigheid en ruimte voor een sociaal netwerk"
Locatie

Maria-Oord

Vragen? Laat een bericht achter!