Direct contact
Locatie Yerseke
Aantal uur
Ervaring Niet van toepassing
Opleidingsniveau Niet van toepassing

Fietsvrijwilliger

Geniet je ook zo van fietsen in de vrije natuur? Uit onderzoek is gebleken dat cliënten van een verpleeg- of verzorgingshuis gemiddeld maar 6 minuten per maand buiten komen. Een goede reden voor Ter Weel om op zoek te gaan naar vrijwilligers die het leuk vinden om regelmatig met een cliënt te fietsen op de duofiets. De duofiets heeft elektrische ondersteuning om het fietsen te vergemakkelijken. De cliënt is dan weer eens lekker buiten, kan genieten van de natuur en de omgeving en heeft even een ander praatje. In onze huizen wonen veel cliënten die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en dus een begeleider nodig hebben om even naar buiten te gaan. De groep cliënten die graag wil fietsen wordt steeds groter en daarom komen we graag in contact met enthousiaste fietsvrijwilligers. Onze bewoners zijn blij met een behulpzame, vriendelijke vrijwilliger die affiniteit heeft met ouderen.

Ontbijt vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een ontbijt voor onze cliënten van kleinschalig wonen (psychogeriatrie) willen verzorgen. Een gekookt of gebakken eitje, lekker sapje, maar vooral ook om aandacht te kunnen geven aan en voor onze cliënten. Je zet koffie en thee, zorgt ervoor dat de tafel gedekt is en begeleidt de cliënt. Aanvullend aan het ontbijt kan er nog een individuele activiteit worden geboden bijvoorbeeld een krant lezen of een spelletje spelen.

Persoonlijk vrijwilliger voor begeleiding

Voor onze cliënten zoeken we een persoonlijk vrijwillig(st)er die regelmatig een bezoek aan de cliënt kan brengen. Onze cliënten vinden een persoonlijk bezoek fijn!
Met een gesprekje, een kopje koffie, een boodschap of een wandeling breng je een cliënt een moment van sfeer en gezelligheid.

Samen wandelen

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om regelmatig met een cliënt in een rolstoel of rollator te wandelen. Een rondje langs de bekende plekjes in Yerseke of de Moer. De cliënt is dan weer eens lekker buiten, kan genieten van de natuur en de omgeving en heeft even een ander praatje. In onze huizen wonen veel cliënten die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en dus een begeleider nodig hebben om even naar buiten te gaan. De groep cliënten die graag wil wandelen is groot en daarom komen we graag in contact met enthousiaste wandelgenoten.

 

Vrijwilliger maaltijd thuis

Fijne collega’s gezocht die volgens rooster, in tweetallen, maaltijden bij mensen thuis willen bezorgen.
Heeft u een auto, bent u fysiek in staat de maaltijdbakken te dragen en vindt u het leuk onderdeel te zijn van een gezellig Maaltijd thuis team? Dan zoeken wij u! 

Vrijwilliger voor diverse activiteiten

Voor onze afdelingen binnen woonzorgcentrum Moerzicht te Yerseke zoeken we vrijwilligers die kunnen helpen bij verschillende activiteiten. Denk aan het ophalen van cliënten voor activiteiten in het restaurant, assisteren bij bijvoorbeeld bingo, muziek, koor, bloemschikken, etc. Er komt maandelijks een krantje uit waarin de activiteiten staan. Je kunt zelf aangeven wanneer en bij welke activiteit je wilt helpen.

Wat bieden wij?

  • Meerdere kennisbevorderingen per jaar;
  • Uren in overleg, aan te passen op uw mogelijkheden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een groot team van vrijwilligers en collega’s;
  • Jaarlijkse vrijwilligersmaaltijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Neem contact op met Ines Ruysink , coördinator vrijwilligers en welzijn, via 06 – 30 09 78 65 of ines.ruysink@terweel.nl.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze recruiter!