Direct contact
Terug

‘Als de cliënten het naar hun zin hebben, dan genieten wij ook!’

Avatar photo

Door Irene van Sandijk

Leestijd: 3 minuten

Vrijwilligers op de bus

Wie maakt er nu niet graag een uitstapje? Onze cliënten in ieder geval wel! Daarom is het zo fijn dat Zorggroep Ter Weel de beschikking heeft over een aantal busjes. Maar belangrijker nog: we hebben ontzettend veel fijne vrijwillige chauffeurs. Zonder hen zouden de busjes helemaal niet kunnen rijden. We zetten twee vrijwillige chauffeurs in de spotlights en geven een inkijkje in het enthousiasme en de motivatie van deze toppers. Wim van den Berg, chauffeur in Goes, en Joop van Rumste, chauffeur in Reimerswaal, vertellen.

Wie is Wim van den Berg?

Wim is een bevlogen man, die inmiddels alweer zeventien jaar als vrijwilliger werkt voor Zorggroep Ter Weel. Met zijn 78 jaar is hij nog ontzettend actief. Wim is een graag geziene gast bij Zorggroep Ter Weel. Dit jaar is hij al 50 jaar getrouwd met zijn vrouw Lenie. Samen hebben ze twee zoons en vijf kleinkinderen tussen de 13 en 22 jaar. Wim besteedt dan ook graag tijd aan zijn vrouw en gezin. Naar eigen zeggen weet hij nog een goede balans te vinden tussen zijn familie en vrijwilligerswerk. Of hij nog tijd heeft voor hobby’s? Jazeker; Wim verzamelt miniatuur vrachtwagens!

Wie is Joop van Rumste?

Ook Joop is een actieve man, die graag sportief bezig is. Hij zwemt, fietst en slaat af en toe een balletje. Hij is al 55 jaar gelukkig getrouwd met Ada. Samen hebben zij twee dochters, een zoon en inmiddels acht kleinkinderen tussen de 10 en 28 jaar. Naast het sporten is hij dan ook best druk met zijn kleinkinderen. Met zijn vrijwilligerswerk erbij, is het wel zoeken naar een goede balans. Maar tot nu toe lukt dat goed!

Daar doe je het voor

Tegenwoordig rijdt Wim, samen met nog een aantal vrijwillige chauffeurs, eigenlijk voor alle locaties in Goes. Met inzet van meerdere bussen voor dezelfde uitstap rijdt hij ook wel eens voor cliënten uit Reimerswaal. Voor Joop is het andersom; hij rijdt voornamelijk voor cliënten van Moerzicht en de dagbesteding in Moerzicht. Bij inzet van meerdere bussen voor dezelfde uitstap rijdt hij ook wel eens voor cliënten van andere locaties in Reimerswaal of voor cliënten uit Goes.

Wat vinden de mannen zo leuk aan het vrijwilligerswerk? Wim en Joop: ‘Eigenlijk vinden we alles leuk. Als de cliënten het in de bus naar hun zin hebben, dan genieten wij ook!’ Wim werd vorig jaar nog geridderd. Niet officieel, maar cliënten van Kolveniershof hadden lintjes voor hem gemaakt. Op ieder lintje stond iets geschreven. Wim: ‘Dat is me nog veel meer waard dan ‘officieel’ geridderd worden. Een mooier compliment bestaat niet!’ Joop vult aan: ‘Door de jaren heen krijg ik steeds meer mensen in de bus die ik ken. Van voormalig directeur tot verkoper. En weet je wat zo mooi is? In mijn bus is iedereen gelijk! De cliënten genieten en als je terugkomt op locatie zie je de dankbaarheid. Ook van de familie krijg ik regelmatig een bedankje voor de leuke ritjes die ik met hun geliefden maak. Daar doe je het voor!’

Wij zoeken nieuwe chauffeurs!

Dit was het verhaal van twee gedreven vrijwillige chauffeurs, maar zo zijn er nog veel meer! Sommige bussen zijn bijna iedere dag, in ieder geval in de middag, bezet. Dat betekent dat er iedere dag meerdere vrijwillige chauffeurs op de been zijn om een lach op het gezicht van onze cliënten te bezorgen. Zorggroep Ter Weel en haar cliënten is ze hiervoor erg dankbaar! Doordat we steeds meer ritten rijden en er af en toe chauffeurs afvloeien, zijn we op zoek naar nieuwe chauffeurs voor onze bussen in Goes, Krabbendijke en Yerseke. Heb je interesse om als vrijwillige chauffeur aan de slag te gaan? Informeer dan bij onze coördinatoren Vrijwilligers en Welzijn. Voor regio Goes is dat José van Stel (jose.van.stel@terweel.nl) en voor regio Reimerswaal is dat Jolanda Walter-Musters (jolanda.musters@terweel.nl). Ook kun je ze telefonisch bereiken via het algemene nummer van Zorggroep Ter Weel: 0113 - 65 40 00.
  • Dit artikel is eerder verschenen in Ter Weel Magazine #7 2021
  • Geschreven door Wendy Ivens