Direct contact
cliënten in de woonkamer

Wachtlijstopname op De Westhof

Voordat u kunt worden opgenomen op een verpleegafdeling waar uw voorkeur naar uitgaat, is er vaak een wachtlijst. Op de speciale afdeling voor wachtlijstopname, De Westhof, kunt u al bij Ter Weel verblijven in afwachting van een plaats waar uw voorkeur naar uitgaat.  In gevallen wanneer opname echt noodzakelijk is, kan het zonder wachtlijstopname voorkomen dat u moet verhuizen naar een plek waar niet uw voorkeur naar uitgaat. Dat kan aan de andere kant van de provincie zijn.

portret van een cliënt

Opname op De Westhof

Voordat u kunt worden opgenomen op een verpleegafdeling waar uw voorkeur naar uitgaat, is er vaak een wachtlijst. Op de speciale afdeling voor wachtlijstopname, De Westhof, kunt u al bij Ter Weel verblijven in afwachting van een plaats waar uw voorkeur naar uitgaat.  In gevallen wanneer opname echt noodzakelijk is, kan het zonder wachtlijstopname voorkomen dat u moet verhuizen naar een plek waar niet uw voorkeur naar uitgaat. Dat kan aan de andere kant van de provincie zijn. 

De Westhof is een afdeling voor overbruggende zorg. Het verblijf op deze afdeling is namelijk een overbrugging tussen thuis wonen en een definitieve plaatsing in een verpleeghuis. Op De Westhof worden cliënten opgenomen vanuit thuis of het ziekenhuis.  

Vanuit huis

Opname gebeurt vanuit thuis als cliënten al op de wachtlijst staan en de thuissituatie onhoudbaar is door een niet-uitstelbare zorgvraag die niet kan worden opgevangen middels mantelzorg, thuiszorg of uitbreiding daarvan. Dit kan zowel een somatische als een psychogeriatrische cliënt betreffen. 

Vanuit het ziekenhuis

Opname gebeurt vanuit het ziekenhuis als de cliënt medisch uitbehandeld is en er nog geen plaats is op de afdeling van voorkeur.  

 

restaurant Krabbendijke

Uw verblijf

Op De Westhof bieden wij zeven plaatsen voor wachtlijstopname aan. Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van Ter Weel Krabbendijke, zoals het restaurant, de bibliotheek, de seniorenfitness of de kapsalon. 

Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan de indicatieloze dagbesteding in Ter Weel Krabbendijke. In het activiteitenprogramma van de dagbesteding wordt, rekening houdend met uw wensen en mogelijkheden, aandacht besteed aan ontspanning, recreatie en beweging. Tijdens de lunch kunt u gebruikmaken van een maaltijd zoals u dat gewend bent. 

Informatie over opnames

Wachtlijstopname is alleen mogelijk in Ter Weel Krabbendijke. De afdeling bevindt zich in het gerenoveerde deel van het gebouw. 

Voor meer inofrmatie over bijvoorbeeld opnames, kunt u contact opnemen met het Maatschappelijk Werk. U kunt hen bereiken via ons centrale telefoonnummer 0113 – 65 40 00, of via maatschappelijkwerk@terweel.nl.