Direct contact
Over

De nieuwe Vliedberg

In het rustieke dorp Rilland, op het smalste stukje Zeeland, ligt woonzorgcentrum De nieuwe Vliedberg. Dit moderne woonzorgcentrum ligt aan de rand van het dorp en heeft vanaf de bovenste verdieping zicht op het Nauw van Bath.

De nieuwe Vliedberg beschikt over drie woningen geschikt voor psychogeriatrische cliënten uit de omgeving. De woningen bieden elk plaats aan zes cliënten. Veel zorg is besteed aan de inrichting van de woningen. Iedere woning heeft een eigen kleurenpalet en eigen sfeer. Voor de cliënten vergroot dit de herkenbaarheid en het gevoel van harmonie.

Centraal in de woning is de woonkamer met keuken, waar dagelijks voor de cliënten wordt gekookt. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer, maar is overdag vooral aanwezig in de woonkamer, het hart van de woning. De cliënten helpen, voor zover mogelijk, mee bij de bereiding van de maaltijden. Deze kleinschalige woonvorm creëert een huiselijke sfeer en dit heeft een positieve invloed op het welzijn van de cliënten. De drie woongroepen zijn op de begane grond gevestigd en hebben ieder een eigen ingang. Een mooie tuin zorgt voor een groene en natuurlijke omgeving.

Afdelingen:

  • De Batsen Toren
Zorgaanbod
Voorzieningen

Restaurant

Tussen het naastgelegen seniorenwooncomplex Oostkilhoek en De nieuwe Vliedberg is een ontmoetingsruimte ingericht, waar zowel de bewoners van de zorgwoningen als senioren uit de buurt kunnen deelnemen aan activiteiten. Voor senioren uit de buurt is het ook mogelijk om ’s middags een warme maaltijd te gebruiken in het restaurant en er worden ook maaltijden thuis bezorgd. Wat er georganiseerd worden bij het vieren van een feestje, kunt u in de banquetingmap vinden. Het adres van ons restaurant is Oostkilhoek 32, 4411 DZ Rilland. U kunt ons bellen op 0113 - 65 42 86. We zijn op doordeweekse dagen open van 9.00u tot 17.00u en in het weekend van 10.00 tot 17:00u.
Banquetingmap

Maaltijd Thuis

Gezond eten is belangrijk, want goede voeding bevordert de gezondheid. Voor ouderen kunnen er meerdere redenen zijn waarom zelf koken niet meer zo eenvoudig is. Met de maaltijdvoorziening van Zorggroep Ter Weel, Maaltijd Thuis, kunt u lekker en verantwoord blijven eten. De vrijwilligers van Maaltijd Thuis bezorgen uw warme maaltijd dagelijks bij u thuis. Met Maaltijd Thuis kunt u op uw eigen plek en aan uw eigen tafel genieten van een heerlijke én gezonde maaltijd. Het bijzondere aan de maaltijdvoorziening Maaltijd Thuis is dat u uit meerdere menu’s kunt kiezen. Er staat altijd wel wat lekkers voor u op de kaart. Behalve hoofdgerechten kunt u ook kiezen uit soepen en nagerechten. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden bereid in de keukens van Zorggroep Ter Weel. Er wordt gebruik gemaakt van regionale producten en de menu’s zijn afgestemd op de jaargetijden. De maaltijden van Maaltijd Thuis worden zoveel mogelijk bezorgd door dezelfde vrijwilligers. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht aan uw voordeur. Het bestellen van uw maaltijd verloopt heel eenvoudig. Twee weken van tevoren kunt u uw bestellijst meegeven met uw vrijwilliger. Die zorgt dan voor de rest! Meer informatie of aanmelden? Neem contact op via 0113 - 65 40 07 of maaltijdthuis@terweel.nl.

Dagbesteding

De dagbesteding is voor bewoners van onze woonzorgcentra, maar ook voor ouderen uit de buurt die hier behoefte aan hebben of hiermee kennis willen maken. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u het aangenaam hebt en verzorgen activiteiten voor u.
  • "De sfeer is erg huiselijk doordat het kleinschalig is"
Locatie

De nieuwe Vliedberg

Vragen? Laat een bericht achter!