Direct contact

De nieuwbouw van Residence ’t Gasthuis in het centrum van Goes heeft Zorggroep Ter Weel aangegrepen om met de inzet van zorgdomotica een grote stap voorwaarts te maken. 

Na een intensief traject onder andere bestaande uit het opstellen van een uitgebreid programma van eisen, een proefopstelling op locatie, is de opdracht gegund Paree B.V. Expert in Techniek.

Met de inzet van zorgdomotica wil Zorggroep Ter Weel de veiligheid en vrijheid van cliënten vergroten én de zorgtaken verlichten van haar zorgmedewerkers.

Het is de bedoeling dat de zorgmedewerker door een alles-in-1 zorgsysteem, die bijvoorbeeld de leefcirkel oplossing en het verpleegoproepsysteem koppelt, praktisch en snel de juiste (goede) zorg kan bieden. Een leefcirkel oplossing voorkomt dat een bewoner in een voor hem onveilige omgeving terecht komt. Met behulp van een unieke pols- of halszender, voorzien van een profiel, krijgt een bewoner wel of geen toegang tot bepaalde ruimtes. De zorgmedewerker krijgt automatisch en tijdig een waarschuwing wanneer een cliënt hulp nodig heeft.

Op het voortbouwen van de verdere samenwerking, is in informele sfeer het glas geheven door Pieter Paree en Coby Traas