Samenwerkingen - Zorggroep Ter Weel
Direct contact

Midden in de samenleving

De locaties van Zorggroep Ter Weel zijn sterk verbonden met de wijk of het dorp waarin ze staan. Ouderen, mantelzorgers en omwonenden in Goes en Reimerswaal kunnen er gemakkelijk terecht met hun vraag naar ondersteuning, zorg of diensten van ons of die van andere partijen.

Partners

Als organisatie staan we bekend als een gastvrije, betrokken en ondernemende organisatie. We staan open voor samenwerking met andere organisaties en bedrijven: lokaal, regionaal en landelijk. We nodigen hen gericht uit samen met ons op te trekken, vooral in vraagstukken waarbij we een gezamenlijke opgave, rol en verantwoordelijkheid hebben en we samen méér kunnen bereiken dan alleen. Partijen waarmee wij samenwerken zijn onder meer: andere (ouderen)zorgorganisaties, ziekenhuizen, huisartsen, specialisten, apotheken, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, lokale ondernemers, onderwijsinstellingen (basisschool tot hoger onderwijs), kerken, overheidsinstellingen, woningcorporaties en tal van leveranciers.

Zorgnetwerken

Zorggroep Ter Weel is op bestuurlijk niveau aangesloten bij diverse Zeeuwse en landelijke zorgnetwerken, waaronder:

  • Consortium Zorg in balans;
  • De Zeeuwse Verbinding;
  • De Zeeuwse Zorg Coalitie;
  • Deltaplan Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn;
  • Taskforce Wonen & Zorg;
  • Anders werken in de Zorg.

Deze samenwerkingsvormen zijn de afgelopen jaren verstevigd. Samen met onze partners werken we aan de toegankelijkheid en toekomstbestendigheid van de zorg in Zeeland.