Direct contact
Vrouw krijgt hulp aan tafel

Behandeling in thuissituatie

De ergotherapeut komt in principe aan huis voor onderzoek, advies of behandeling. Bij behandeling in de thuissituatie heeft de therapeut een beter zicht op de praktische problemen die zich voordoen.

Wij  werken nauw samen met de overige disciplines (thuiszorg, fysiotherapie, logopedie). Een van de therapeuten is aangesloten bij ParkinsonNet.

Hoe komt u bij de ergotherapeut?

Vanaf januari 2012 kunt u in het kader van de Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE) zonder verwijzing van een arts bij de ergotherapeut terecht. Dit wordt echter niet door iedere zorgverzekeraar vergoed. Neem contact op met uw verzekeraar of de ergotherapeut om dit na te gaan.

U kunt ook een verwijzing voor ergotherapie vragen aan uw behandelend arts (huisarts of specialist). Het verwijsformulier kunt u (laten) opsturen naar Zorggroep Ter Weel, t.a.v. afdeling Ergotherapie. Wij nemen vervolgens binnen twee weken contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wordt ergotherapie vergoed?

De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Ergotherapie valt onder het eigen risico uit de basisverzekering.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met een van de ergotherapeuten van Zorggroep Ter Weel: Joke van Willenswaard, Tamara Nordin en Jolanda Teunissen.

Goes
Joannaplantsoen 1
4462 AV Goes
0113 – 65 40 29
ergotg@terweel.nl

Reimerswaal
Willem Kosterlaan 1
4413 CP Krabbendijke
0113 – 65 42 60
ergotk@terweel.nl