Diensten

Maatschappelijk werk

De afdeling maatschappelijk werk zorgt ervoor dat alle opnames vanuit één coördinatiepunt in goede banen worden geleid. Het doel hiervan is om zo efficiënt mogelijk op zorgvragen in te gaan. Maatschappelijk werk beheert alle wachtlijsten van alle locaties, de extramurale projecten en de tijdelijke opnames van Zorggroep Ter Weel.

 

Om aan alle gewenste diensten te voldoen, werkt het opnamebureau samen met het cliëntenservicebureau. De opnames in verpleeg- en verzorgingshuizen, de begeleiding, coördinatie, beslissing en/of advisering wie waar en wanneer wordt opgenomen(vaak in overleg) en de wachtlijstbewaking vallen onder de verantwoordelijkheid van het maatschappelijk werk. Alle administratieve taken rondom het verwerken van indicaties worden gedaan door het cliëntenservicebureau.

 

Maatschappelijk werk bestaat uit enthousiaste medewerkers die de handen ineen slaan om cliënten en familie bij een opname zo goed mogelijk van dienst te zijn. Er zijn ook meerdere gespreksgroepen om te helpen bij vragen of problemen. Een voorbeeld hiervan is de kopgroep voor dementerenden.

 

U kunt altijd contact opnemen met een van de maatschappelijk werkers via telefoonnummer 0113 - 65 40 00 of maatschappelijkwerk AT terweel DOT nl.

 

Folder

Maatschappelijk werk