Direct contact

Volg de laatste ontwikkelingen van de oefening op ZeelandVeilig.

Op woensdag 19 oktober vindt er tussen 13.00-15.00 uur een grote crisisoefening plaats bij Zorggroep Ter Weel.

Hoe bereid je je voor op een situatie waarvan je hoopt dat die zich nooit voordoet? Een calamiteit gebeurt altijd onverwachts en om beter voorbereidt te zijn is het belangrijk deze te beoefenen. Veiligheidsregio Zeeland organiseert daarom in samenwerking met Zorggroep Ter Weel een zogeheten CoPI (Commando Plaats Incident) oefening. Tijdens deze crisisoefening ervaart Ter Weel Goes de druk en spanning die komt kijken bij een noodsituatie.

Parkeerterrein afgesloten

Op 19 oktober zullen er dus diverse hulpdiensten aanwezig zijn op het terrein van Zorggroep Ter Weel in Goes. Denk aan brandweer, politie en ambulance. Het parkeerterrein bij Ter Weel Goes is deze dag volledig in gebruik voor deze oefening. Op 19 oktober is het niet mogelijk om daar te parkeren van 07:00 – 17:00 uur. Dit is in overleg met de gemeente besloten.

Wel oefenslachtoffers

Het scenario van de oefening is realistisch. Dit betekent dat er tijdens deze oefening oefenslachtoffers worden ingezet. De oefening zal niet plaatsvinden op een van de afdelingen van Ter Weel Goes. De cliënten worden zelf niet geëvacueerd. Het bezoek aan cliënten is nog wel mogelijk, maar we adviseren om dit in de ochtend of de dag erna te plannen.

Ziet u op 19 oktober hulpdiensten bij Ter Weel Goes? Wees gerust, het is een oefening. Bent u benieuwd hoe de crisisoefening is verlopen op 19 oktober? Houd onze website in de gaten.