Direct contact
Locatie Goes
Aantal uur uren in overleg
Ervaring Niet van toepassing
Opleidingsniveau Niet van toepassing

Vrijwilliger voor onze activiteiten

Wij zijn op zoek naar mensen die hulp kunnen bieden bij onze evenementen.
Denk hierbij aan bloemschikken, bingo, optredens, spelletjesmiddagen, activiteit met leerlingen van de basisscholen en andere voorkomende activiteiten.
Een belangrijke taak is het ophalen van cliënten van de afdelingen, het begeleiden tijdens het evenement, koffie schenken en het terug brengen van de cliënten.

Op donderdagmorgen hebben we muziek en zang activiteiten op onze PG (dementerenden ouderen) afdelingen. Ben jij muzikaal en vind je het leuk om met muziek bezig te zijn dan vinden onze cliënten het leuk dat jij aanwezig bent!

Vrijwillige chauffeurs

Ga je er ook graag op uit? Onze cliënten wel! Daarom zoeken wij met spoed chauffeurs die wij kunnen inzetten op onze busritten. Het gaat voornamelijk om busritten zoals een bloesemrit, rondje boulevard, bezoek aan de vlindertuin maar ook naar yoga- en zwemactiviteiten. Het gaat om bussen waarin maximaal 9 personen worden vervoerd en je dient hiervoor een rijvaardigheidstraining af te leggen.

Soos vrijwilligers

Vind jij het gezellig om aanwezig te zijn bij de soos van onze ouderen van de PG (dementerenden ouderen) afdeling? De soos vindt plaats op vrijdagmiddag en bestaat grotendeels uit mannen. De onderwerpen van deze soosmiddag moeten hierop aansluiten, dus echte mannendingen! Natuurlijk drinken we deze middag ook een lekker borreltje.

Vrijdagmiddag vrijwilliger

Op vrijdagmiddag in St. Maarten in de Groe (verzorgingshuis) doen we spelletjes, gaan we koersballen en is er af en toe een optreden.
Vind jij het leuk om op deze dag te helpen bij deze activiteiten?

Samen fietsen op de duofiets

Geniet je ook zo van fietsen in de vrije natuur? Uit onderzoek is gebleken dat bewoners van een verpleeg – of verzorgingshuis gemiddeld maar 6 minuten per maand buiten komen. Een goede reden voor Ter Weel om op zoek te gaan naar vrijwilligers, die het leuk vinden om regelmatig met een bewoner te fietsen op de duofiets. De bewoner is dan weer eens lekker buiten, kan genieten van de natuur en de omgeving en heeft even een ander praatje. In onze huizen wonen veel cliënten die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en dus een begeleider nodig hebben om even naar buiten te gaan. De groep cliënten die graag wil fietsen wordt steeds groter en daarom komen we graag in contact met enthousiaste fietsvrijwilligers. Onze bewoners zijn blij met een behulpzame, vriendelijke vrijwilliger die affiniteit heeft met ouderen.

Samen wandelen

Onze bewoners gaan het liefst iedere dag een blokje om, maar kunnen dit niet zelfstandig. Als vrijwilliger wil je regelmatig samen met de cliënt een wandeling maken.
Je hebt affiniteit met ouderen.

 

Vrijwilligers dagbesteding

Wij zoeken naar gemotiveerde en gezellige vrijwilligers die hand- en spandiensten willen verrichten tijdens de ochtenden en middagen (en eventueel bij de middagmaaltijd) bij onze dagbestedingsgroepen. Wij verwachten een geduldige en respectvolle benadering en het vermogen om een gezellige sfeer te creëren. Affiniteit met de doelgroep is erg belangrijk.
Wij zoeken mensen voor verschillende dagdelen tussen ca. 10.00 en 12.30 uur of van ca 13.00 – 16.00 uur.

Persoonlijk vrijwilliger

Voor onze cliënten zoeken we een persoonlijk vrijwillig(st)er die een wekelijks bezoek aan een cliënt kan brengen. Ieder mens vindt het fijn dat er iemand is die even tijd heeft voor een ander. Met een gesprekje, een kopje koffie, een boodschap of een wandeling breng je een cliënt een moment van sfeer en gezelligheid. Kleine moeite, groot plezier, voor beide! Dag en tijd in overleg.

Op dit moment hebben we meerdere cliënten die het heerlijk vinden om bezoek te krijgen van iemand met een hond. Mocht het weer het toelaten dan zou het super zijn om buiten lekker te gaan wandelen met elkaar.

cliënt krijgt hulp bij het boodschappen doen

Winkelvrijwilliger

Voor onze winkel zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden in onze winkel. Aandacht voor de cliënt is hierbij belangrijk. Er wordt van je verwacht dat je de klanten en het personeel van onze afdelingen kunt helpen bij het boodschappen doen en afrekenen.
Je bent fysiek in staat om te tillen, schappen te vullen en rolcontainers op te halen en uit te laden.
De winkel is open van maandag tot en met vrijdag. Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor de middag van 12.45 tot 16.00 uur.

Vrijwilliger maaltijd thuis

Fijne collega’s gezocht die volgens rooster, in tweetallen, maaltijden bij mensen thuis willen bezorgen.
Heeft u een auto, bent u fysiek in staat de maaltijdbakken te dragen en vindt u het leuk onderdeel te zijn van een gezellig Maaltijd thuis team? Dan zoeken wij u! 

Ontbijtvrijwilliger

Wij zoeken ontbijtvrijwilligers die het leuk vinden om onze cliënten in het zonnetje te zetten. Denk hierbij aan het maken van een gekookt of gebakken eitje, een lekker sapje maar vooral iemand die aandacht geeft aan onze cliënten.
Ontbijtvrijwilligers zijn over het algemeen tussen 08.30 uur en 10.30 uur op de afdeling.

solliciteer

Wat bieden wij?

  • Meerdere kennisbevorderingen per jaar;
  • Uren in overleg, aan te passen op uw mogelijkheden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een groot team van vrijwilligers en collega’s;
  • Jaarlijks vrijwilligersfeest!

Solliciteren

Neem voor meer informatie over de vacatures contact op met Jose van Stel, coördinator vrijwilligers en welzijn, via 06 – 51 68 06 73 of jose.van.stel@terweel.nl.