Direct contact

De pilotperiode van de Buurtbus Flex Reimerswaal loopt bijna ten einde. Met het positieve bericht dat het initiatief in 2024 doorgaat met flexibel en vraag gestuurd vervoer in Reimerswaal sluiten de initiatiefnemers gezamenlijk de pilotperiode af. Dit doen zij samen met de betrokken organisaties én de vrijwillige chauffeurs, op woensdagmiddag 20 december.

De pilot Buurtbus Flex Reimerswaal is een initiatief van gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion, Provincie Zeeland, Gemeentelijke Vervoerscentrale, Zorggroep Ter Weel en AddVision.

De pilot, die voorheen Ontmoetingsbus Reimerswaal heette, loopt al sinds 2022. De gedachte achter het uitproberen van vraag gestuurd en flexibel vervoer is om te kijken of het voor álle inwoners een alternatief of aanvulling kan zijn op het reguliere openbaar vervoer.

De pilot werd begin 2023 verder uitgebreid naar elke werkdag. De buurtbus rijdt in de flextijd tussen 10.00 en 16:00 uur op aanvraag en van deur tot deur. Aan het begin van de ochtend en aan het einde van de middag, als veel scholieren gebruik maken van de buurtbus, rijdt de buurtbus gewoon volgens een vaste dienstregeling langs alle haltes.