Direct contact

De cirkel rond

Dhr. Zuijddijk woont op de afdeling De Mooije Staak, in Ter Weel Goes. Dat is de afdeling waar afgelopen voorjaar de eerste uitbraak binnen Ter Weel begon. Op de afdeling waar het virus bij ons binnen kwam, worden nu ook de eerste vaccinaties gezet. Dat gebeurt door Cor van de Griek, destijds teamleider van deze afdeling. ‘Dat maakt voor Zorggroep Ter Weel de cirkel rond! We zijn heel blij dat we nu zijn begonnen met het vaccineren van onze cliënten!’, vertelt Thirza Olden, directeur Zorg, Welzijn en Behandeling.

De Mooije Staak was wekenlang een zogeheten cohortafdeling: er waren aanhoudend besmettingen en de afdeling was voor lange tijd op slot, ook voor bezoek. Personeel droeg aanhoudend warme, beschermende kleding.

Volgens planning

Het werd nog even spannend toen bleek dat de verwachte levering met vaccins was uitgesteld. Al een tijdje werd uitgekeken naar een beloofde levering op woensdag 3 februari. Dan kon er op 4 en 5 februari geprikt worden. De levering kwam op de donderdag 4. Maar gelukkig kon Cor van de Griek om 8 uur ’s ochtends de vaccins al in ontvangst nemen. Zo kon volgens planning om 9 uur het vaccineren beginnen. ‘We worden goed ondersteund door de Zeeuwse Apotheek. Alles verloopt vlot!’, merkt Thirza Olden op.

Op de locaties van Ter Weel worden de cliënten van de somatische afdelingen en de afdelingen ‘bijzondere zorg’ gevaccineerd. Dit neemt twee dagen in beslag, dus ook morgen wordt nog geprikt. Cliënten die op de andere afdelingen wonen en onder de huisarts vallen, komen later aan de beurt.

Hoge vaccinatiegraad onder verpleeghuisbewoners

Alleen verpleeghuisbewoners van wie Ter Weel een toestemming heeft ontvangen én voor wie de arts goedkeurig heeft gegeven, worden gevaccineerd. Het percentage dat toestemming heeft gegeven, is hoog. Van de cliënten (of hun contactpersonen) die tijdig hun besluit hadden doorgegeven, gaf 94,3% aan de prik te willen.