Direct contact

Zo’n 55 professionals uit heel Zeeland waren aanwezig om te luisteren naar gedeputeerde Harry van der Maas, wethouder Sem Stroosnijder van Vlissingen en Jules van Leijden, directievoorzitter Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Zij schetsten allen de noodzaak van samenwerking op sociaal domein en spraken de wens uit tot meer verbinding tussen verbinding tussen wonen, zorg en welzijn. Na deze introducties waren er een zestal workshops, waaronder ook de workshop ‘SLAK en de sociale teams’ van Zorggroep Ter Weel en de gemeente Reimerswaal.

Sinds 2014 bestaan er binnen de gemeente Reimerswaal sociale teams. Dit zijn teams waarin professionals en vrijwilligers gezamenlijk gaan voor SLAK (Sociaal Leefbaar Actieve Kernen). De teams bestaan uit deelnemers die voor verschillende organisaties werkzaam zijn. Door te werken volgens de SLAK maakt het uiteindelijk niet meer uit voor welke moederorganisatie iemand werkzaam is. Het gaat om het gezamenlijke resultaat in de kern. De SLAK zorgt er ook voor dat iedere kern in de gemeente Reimerswaal een uniek sociaal team heeft met zijn eigen DNA: iedere kern is tenslotte anders.

De elf deelnemers aan ‘onze’ workshop waren afkomstig uit heel Zeeland en hebben vol enthousiasme meegedaan Voor ons was het weer een kans om expertise te delen en om te laten zien dat je elkaar allemaal nodig hebt om de kleine kern leefbaar te houden. Dat het Navigatieteam Zeeland zowel Zorggroep Ter Weel als de gemeente Reimerswaal heeft benaderd om deel uit te maken van hun symposium, is iets om trots op te zijn.

Er komt een vervolg: op 27 maart as. mogen we een SLAK workshop plus werkbezoek verzorgen tijdens het LCGW congres ‘Durf te balanceren op het randje’. Kijk ook op www.lcgw.nl/congres/