Direct contact

Hannie stuurt op alle locaties van Zorggroep Ter Weel de huishoudelijke dienst en de schoonmakers van Hago Zorg aan. Ter Weel Krabbendijke heeft een speciaal plekje in het hart van Hannie. Niet in de laatste plaats omdat ze er al 34 jaar over de vloer komt. ,,Ik hou heel erg van dat dorpse, familiaire gevoel hier. Het voelt gewoon als een warme deken.”

 

De afgelopen jaren ziet Hannie de druk toenemen voor de verzorging. ,,Ze werken heel hard. Door het personeelstekort in de zorg, maar ook omdat de zorg voor de cliënten veel zwaarder geworden is.” Naast de wekelijkse traktatie vond ze het daarom tijd om iedereen extra in het zonnetje zetten. Ze trok de stoute schoenen aan en reageerde op een prijsvraag van Veldsink Advies. ,,Ik dacht: doe eens gek!” Vanwege het 40-jarig jubileum, laat dat bedrijf veertig wensen in vervulling gaan.

 

Met de tekst ‘De glimlach die ze krijgen van de bewoners, zie ik graag op hun gezicht als ze genieten van het lekkers. Het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen’, wist ze uit de ruim duizend inzendingen als één van de winnaars uit de bus te komen. ,,De wens van Hannie vonden we ontzettend mooi. We willen graag dat zij die zelf in vervulling kon laten gaan”, vertelt Sarina Direcks van Veldsink Waterman in Krabbendijke. Het bedrijf kocht bij Zuster Evy tientallen flesjes om zelf kerstchocolaatjes te maken, die Hannie vrijdag uitdeelde.

 

Nicolette Muskee is erg blij met het gebaar. ,,Dit is typisch iets voor haar. Hannie is altijd voor een ander in de weer.” De teamleider vindt dat de medewerkers van Hannie het overigens net zo hard verdienen. ,,Zij zorgen dat de cliënten in een schone  omgeving kunnen wonen.” Hannie kon haar meteen geruststellen. ,,Mijn medewerkers gaan dinsdag lekker lunchen in de Viskêête!”