Locaties

Gasthuis

Middels deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes rondom de bouwplannen voor Gasthuis. Deze pagina zal dan ook regelmatig geüpdate worden. Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het vragenformulier onderaan deze pagina. Onze medewerkers staan u graag te woord!

 

Nieuwsupdate

21-02-2019: Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 21 februari 2019 gedurende 6 weken (dus t/m 3 maart 2019), ter inzage bij de Gemeente Goes. In deze periode kan een zienswijze worden ingediend. Om het plan in te zien en voor eventuele toelichting, kan een afspraak gemaakt worden met Martin Jonker via telefoonnummer: 0113-249682 of per e-mail via: m.jonker@goes.nl.

 

 

Vooraanzicht Gasthuis

 

 

Bouwplannen

Momenteel bestaat het Gasthuis in totaal uit 131 appartementen waarvan er 53 huurappartementen zijn van Stichting Ouderen Huisvesting. In het nieuwe complex van het Gasthuis worden 132 appartementen teruggebouwd. Er zullen 86 huurappartementen en 46 koopappartementen worden gerealiseerd.

 

Doel is om voor locatie Gasthuis te realiseren:

  • vervangende huisvesting voor de bewoners van de bestaande seniorenwoningen
  • uitbreiding van de huisvesting voor zelfstandig wonende ouderen


Sfeerimpressie

Archikon Architecten & Interieurs heeft een prachtige video gemaakt van het voorlopige ontwerp van het nieuwe Gasthuis. Naast dat het een enorme verbetering zal zijn voor het huidige straatbeeld, zorgt het ontwerp van het gebouw tevens voor een betere en open verbinding tussen de Kievitslaan en de Oostsingel. 

 

Klik hier om de sfeerimpressie te bekijken op video

 

Wilt u een uitgebreid ontwerp bekijken van het project, inclusief bouwtekeningen en meerdere foto's? Klik dan hier.

Betrokken partijen

Dit project realiseren wij natuurlijk niet alleen, hier zijn diverse partijen bij betrokken waaronder:

  • Gemeente Goes
  • Archikon Architecten & Interieurs
  • Juust Adviseurs & Ingenieurs
  • Aannemersbedrijf van der Poel
  • Woningcorporatie RWS

Voorlopige planning

De werkzaamheden van het bouwproject voor het Gasthuis gaan plaatsvinden tussen 2018 en 2022. U begrijpt natuurlijk dat er heel wat komt kijken bij een bouwproject. Er komt meer bij kijken dan het bouwen van een nieuw pand. Er moet o.a. een bestemmingsplan vastgesteld worden, huidige bewoners moeten verhuizen, het oude gebouw moet gesloopt worden, het nieuwe gebouw moet gebouwd worden en vervolgens moeten de huidige en nieuwe bewoners naar het nieuwe gebouw verhuizen. Deze activiteiten zullen volgens een planning verlopen. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

 


• Vaststelling bestemmingsplan - 2e kwartaal 2019
• Start verkoop - 3e kwartaal 2019
• Start bouw - 3e kwartaal 2020
• Oplevering - 2e kwartaal 2022

Vragen? Neem gerust contact op!

Heeft u vragen over het bouwproject van locatie Gasthuis? Neem dan gerust contact met ons op. Of u nu cliënt, familie, mantelzorger, omwonende of gewoon geïnteresseerd bent, onze medewerkers staan u graag te woord!

 

Mijn relatie met het Gasthuis *