Direct contact

Alle bewoners van zorgcentrum Nieulande in Krabbendijke zijn verhuisd naar een tijdelijk onderkomen in de Kruisbessestraat. Het oude Nieulande wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwe appartementen.

Het tijdelijke zorgcentrum in de Kruisbessestraat is nieuw neergezet. Teamleider Nicolette Muskee geeft aan heel blij te zijn met de locatie en vooral met het feit dat ze in Krabbendijke kunnen blijven zitten. Er blijft zoveel mogelijk bij het oude in het nieuwe gebouw. ,,Het hele team gaat mee, zodat de bewoners dagelijks dezelfde vertrouwde gezichten zien. Doordat we in de buurt gebleven zijn kan iedereen bijvoorbeeld ook dezelfde huisarts houden en is het ook voor bezoekers mogelijk om te blijven komen.”

Het nieuwe, tijdelijke, zorgcentrum is gebouwd in een U-vorm. ,,De kamers zitten in de twee zijvleugels en centraal is er een grote huiskamer. Daarmee hopen we de cohesie te versterken. Bewoners mogen natuurlijk op hun kamer blijven, maar we hopen dat ze toch naar de huiskamer komen. Ze kunnen daar eten, lezen, tv kijken, een spelletje doen of meedoen aan een van de activiteiten die we daar gaan houden.” Vanuit de woonkamer kijken de bewoners uit op een groot terras en de tuin. In het kader van Grijs, Groen en Gelukkig staat er al een grote kweektafel op het terras. De tuin moet nog aangeplant worden.

Nicolette Muskee was verantwoordelijk voor de hele verhuizing en probeert de grote verandering zo klein mogelijk te maken voor de bewoners. Wanneer de nieuwbouw klaar is gaan dezelfde mensen die net verhuisd zijn mee terug als dat past bij de zorgvraag op dat moment. Anders wordt er een passende plaats voor ze gezocht.

(Foto: PZC – Marcella Davidse)