Direct contact

In juni 2018 zijn Gemeente Reimerswaal en Zorggroep Ter Weel een proef gestart om de dagbesteding in Rilland, Yerseke en Kruiningen ook toegankelijk te maken voor inwoners zonder zorgindicatie. De pilot was zeer geslaagd en we kunnen met trots vertellen dat de indicatieloze dagbesteding in Reimerswaal wordt voortgezet.

Het toegankelijk maken van de dagbesteding voor inwoners zonder zorgindicatie levert meerdere voordelen op. Enerzijds maakt het de activiteiten levendiger, omdat we hiermee de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen aan de activiteiten van de dagbesteding. Anderzijds scheelt het enorm veel in administratieve handelingen. En minder bureaucratie betekent ten slotte meer tijd voor de gasten van de dagbesteding. De indicatieloze dagbesteding maakt het mogelijk voor inwoners om gratis deel te nemen aan activiteiten waar en wanneer zij dat wensen. Het doel hiervan is een gezellige dag voor iedereen!

Bij een nieuwe vorm van dagbesteding hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Deze is vandaag bekend gemaakt tijdens een tour langs de drie dagbestedingslocaties, in het bijzijn van burgemeester José van Egmond en Coby Traas van Zorggroep Ter Weel. Zij startten bij Hof Cruninghe in Kruingen en gingen via De nieuwe Vliedberg in Rilland naar Moerzicht in Yerseke. Op iedere locatie vond dus een feestelijk moment plaats om het officiële startsein van de indicatieloze dagbesteding te geven. De nieuwe vorm van dagbesteding zal vanaf heden verder gaan onder de naam: Gast&Hof.

(Foto: PZC – Marcella Davidse)