Direct contact

Als er iemand op u rekent, kunt u de griep niet gebruiken. En de griep ongemerkt verspreiden is het laatste wat u wilt. Daarom is dit jaar voor het eerst de griepprik beschikbaar voor mantelzorgers tot 60 jaar.

Als mantelzorger bent u onmisbaar voor degene waarvoor u zorgt. Om zo van waarde te kunnen zijn voor iemand geeft voldoening, maar legt ook grote druk op u. Daarom kunt u “een griepje” slecht gebruiken. Ook als u zelf normaal gesproken weinig last heeft van de griep, kunt u het virus ongewild overdragen aan degene waarvoor u zorgt. Degene waarvoor u zorgt behoort mogelijk tot de kwetsbare groep in onze samenleving, bij wie de griep grote gevolgen kan hebben. De griepprik helpt besmetting en verspreiding voorkomen.

Meer vraag
Om deze redenen en vanwege het samenvallen met de corona-uitbraak is er dit jaar aanzienlijk meer vraag naar de griepprik dan normaal. De griepprik helpt namelijk besmetting met het influenzavirus voorkomen en vermindert klachten als er toch besmetting plaatsvindt.

GGD Zeeland, in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland en een groot aantal Zeeuwse zorginstellingen, stelt daarom dit jaar voor het eerst op grote schaal de griepprik beschikbaar voor mantelzorgers tot 60 jaar die geen reguliere oproep van de huisarts krijgen.

Mantelzorgers kunnen de griepprik vanaf 16 november gratis krijgen, door zich in te schrijven op www.ggdzeeland.nl/griepprik. GGD Zeeland spant zich samen met de samenwerkingspartners tot het uiterste in om voor iedereen die zich heeft ingeschreven een gemakkelijke prikmogelijkheid dichtbij huis te organiseren. U heeft het immers al druk genoeg!

Let op: neem als u tot bovenstaande doelgroep behoort alstublieft geen contact op met de huisarts voor het nemen van de griepprik. Huisartsen geven de griepprik alleen aan mensen ouder dan 60 jaar of met bestaande gezondheidsklachten. De griepprik voor anderen, waaronder jongere mantelzorgers, verloopt via de GGD.