Direct contact

Het afgelopen jaar verwelkomde Zorggroep Ter Weel maar liefst 30 nieuwe gasten. Zonder toegangsbewijs deelnemen aan leuke activiteiten, elkaar ontmoeten en een dagstructuur opbouwen blijkt toch een behoefte te zijn van ouderen binnen de Gemeente Reimerswaal. Daarnaast ziet Zorggroep Ter Weel dat de sfeer veranderd is en dat de gasten ook ondersteuning bieden aan de professionals. Dit levert een mooie win-win situatie op.

Gemeente Reimerswaal en Zorggroep Ter Weel namen het initiatief; geen wachtlijsten, geen administratieve lasten en geen indicatie is een concept wat aanslaat. Op deze manier kunnen er meer ouderen voorzien worden van een zinvolle dagbesteding.

Helaas is Zorggroep Ter Weel tijdens de coronacrisis genoodzaakt om Gast&Hof op kleine schaal aan te bieden. Maar er wordt ook voldoende tijd besteed aan de gasten die niet elke dag naar Gast&Hof kunnen komen. De gasten worden op de dag dat ze naar de dagbesteding zouden komen gebeld om te vragen hoe het gaat en of er nog hulp nodig is. De warme maaltijden die gasten altijd kregen bij de dagbesteding worden door medewerkers van de dagbesteding op gepaste afstand thuisbezorgd. Daarnaast wil Zorggroep Ter Weel de mensen actief houden. Daarom zijn er verschillende activiteitenkranten gemaakt. Hierin zitten raadsels, puzzels, verhalen, tekenopdrachten etc.

Maar in deze moeilijke tijd krijgt Zorggroep Ter Weel ook extra’s aangeboden. Hiervoor heeft Zorggroep Ter Weel de lokale ondernemers benaderd. Uiteraard willen zij hier in mee denken en zo hebben de gasten afgelopen weken diverse attenties, zoals heerlijk roombolussen, mooie kalanchoë’s, bonbons, flessen sap, fruit en een krant ontvangen. Zorggroep Ter Weel is de lokale ondernemers erg dankbaar dat zij zich zo massaal inzetten om de gasten iets extra’s aan te bieden.

Als Gast&Hof weer in zijn geheel toegankelijk is, heten wij alle ouderen in de Gemeente Reimerswaal van harte welkom om een keer aan te sluiten. Dit is mogelijk op de locaties in Yerseke, Kruiningen en Rilland.