Direct contact

en €5000,- voor inzet Parkinsonafdeling Ter Weel

Ankie is vanwege haar professionaliteit aangesloten bij ParkinsonNet. Bij Zorggroep Ter Weel heeft zij een groot aandeel gehad in de opzet van een parkinsonafdeling: AbbekindersPark. Dit is een onderdeel van de somatische verpleegafdeling Abbekindershof op locatie Ter Weel Goes aan het Joannaplantsoen.

Evenals Ankie, zijn de zorgmedewerkers en beweegspecialisten van AbbekindersPark speciaal opgeleid. Ze zet zich samen in voor de juiste zorg en begeleiding, die cruciaal is voor mensen met het grillige ziektebeeld van Parkinson. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat medicatie precies op tijd wordt gegeven en dat er dagelijks gevarieerde beweegactiviteiten zijn.

Naast inwonende cliënten behandelt Ankie ook ander cliënten, zoals als buurtbewoners. Dit gebeurt in de speciaal ingerichte oefenzaal.

Naast dit lintje ontvangt ze een bedrag van € 5000,- dat mag worden besteed aan het werk dat zij doet voor cliënten met Parkinson. Normaliter vindt de uitreiking van deze lintjes plaats op het landelijk congres van ParkinsonNet. Dit jaar is het congres en daarmee de uitreiking online te volgen.

Bekijk de video van de uitreiking van het lintje