Diensten

Ergotherapie aan huis

Een ergotherapeut helpt mensen met beperkingen of problemen in hun dagelijks leven om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De handelingen die problemen opleveren en die voor de cliënt belangrijk zijn, worden zo praktisch mogelijk aangepakt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vragen over zelfverzorging, zoals wassen en aankleden, het huishouden en stoel- of rolstoeladvies, maar ook het uitvoeren van hobby's. De ergotherapeut komt in principe aan huis voor onderzoek, advies of behandeling. Bij behandeling in de thuissituatie heeft de therapeut een beter zicht op de praktische problemen die zich voordoen.

 

Wij  werken nauw samen met de overige disciplines (thuiszorg, fysiotherapie, logopedie). Een van de therapeuten is aangesloten bij ParkinsonNet.

 

Hoe komt u bij de ergotherapeut?

Vanaf januari 2012 kunt u in het kader van de Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE) zonder verwijzing van een arts bij de ergotherapeut terecht. Dit wordt echter niet door iedere zorgverzekeraar vergoed. Neem contact op met uw verzekeraar of de ergotherapeut om dit na te gaan.

 

U kunt ook een verwijzing voor ergotherapie vragen aan uw behandelend arts (huisarts of specialist). Het verwijsformulier kunt u (laten) opsturen naar Zorggroep Ter Weel, t.a.v. afdeling Ergotherapie. Wij nemen vervolgens binnen twee weken contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

Wordt ergotherapie vergoed?

De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Ergotherapie valt onder het eigen risico uit de basisverzekering.

 

Meer informatie

U kunt contact opnemen met een van de ergotherapeuten van Zorggroep Ter Weel: Joke van Willenswaard, Tamara Nordin en Jolanda Teunissen.

 

Goes

Joannaplantsoen 1

4462 AV Goes

0113 - 65 40 29

ergotg AT terweel DOT nl

 

Reimerswaal

Willem Kosterlaan 1

4413 CP Krabbendijke

0113 - 65 42 60

ergotk AT terweel DOT nl

 

Folder

Ergotherapie aan huis