Direct contact
Locatie Diverse locaties
Aantal uur 28 uur per week
Ervaring 5 - 10 jaar
Opleidingsniveau HBO

De functie

Ben je niet bang om jezelf en anderen de spiegel voor te houden op het gebied van stimuleren, leren, ontwikkelen en verbeteren?
Als teamcoach coach en stimuleer je één of meerdere teams in de organisatie bij het structureel leren en verbeteren, het proces naar meer eigen regie en ondersteunt de teams het oplossend vermogen te vergroten. Daarnaast stimuleer je als coach het creëren van een open en veilige cultuur voor het leren en verbeteren binnen de teams en help je de kwaliteit en veiligheid van de zorg te vergroten. 
Je voorziet het locatiemanagement en het directieteam van advies en ondersteuning bij de organisatie brede ontwikkeling, implementatie en verbetering van zelforganisatie binnen de organisatie. 
Als teamcoach lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van (tactisch) zorg- en organisatiebeleid. Leren en ontwikkelen staat dan ook centraal binnen deze functie.  
Zorggroep Ter Weel heeft 9 locaties, 6 locatiemanagers, per locatiemanager zijn er ongeveer tien zelforganiserende teams. Je biedt op verzoek van de zelforganiserende teams, de locatiemanager of op eigen initiatief ondersteuning aan het team.

Wij vragen

– Een van je werkdagen valt op de dinsdag
– Een luisterende, onderzoekende, resultaatgerichte, en enthousiasmerende stijl van coachen
– Het energie krijgen van het aangaan van uitdagingen en vanuit je rol anderen te helpen en/of stimuleren eigenaarschap te pakken
Je gaat naast mensen staan zonder het over te nemen, maar ook zonder ze los te laten
Je bent integer, hebt empathisch vermogen en met jouw helikopterview bewaak je het overzicht en ga je prioriteit gericht te werk.
– Je kan buiten de kaders denken en voor een uitdaging meerdere oplossingen vinden met het team
Minimaal een relevante opleiding op Hbo-niveau, aangevuld met ruime kennis en ervaring in het vakgebied
Doorzettingsvermogen, een hoge mate van rolbewustzijn is van belang om vanuit een coachende rol te kunnen blijven handelen
Praktisch denken en gestructureerd werken is vereist bij het geven van coaching en bij het opstellen van verbeterplannen
Reflectief vermogen om zelf ook continu te leren en te verbeteren.
Je oplettendheid is vereist bij het coachen van medewerkers, het bewaken van de teamontwikkeling en het monitoren van de verschillende informatiestromen.

Wij bieden

  • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd
  • Een salaris conform de CAO VVT, als teamcoach wordt je ingeschaald in FWG 50 maximaal € 3.942,98 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Je zult goed worden begeleid: in een prettige, informele werksfeer, bieden we je een inwerkperiode (trainingen, workshops, coaching) waarin je kennis kunt maken met je nieuwe functie, leuke collega’s en met Zorggroep Ter Weel. Samen met de andere teamcoaches maak je onderdeel uit van het HR-team.

Herken je jezelf?

Solliciteer dan vóór 10 juli  2022. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sandra Dirkzwager op telefoonnummer: 0113-654050 of via de e-mail: sandra.dirkzwager@terweel.nl
Een referentiecheck en het opvragen van een Verklaring omtrent het Gedrag maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
Deze vacature verschijnt gelijktijdig in- en extern. Re-integratiekandidaten kunnen bij voorrang geplaatst worden op de (interne) vacature. Herplaatsingskandidaten vanuit het sociaal plan kunnen bij voorrang geplaatst worden op de (interne) vacature.

Algemene informatie over Zorggroep Ter Weel vind je op www.terweel.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze recruiter!