Direct contact
Locatie Goes
Aantal uur 6 - 8 uur per week
Ervaring
Opleidingsniveau HBO werk- en denkniveau
gebouw de nieuwe vliedberg

De functie

De zorg is volop in beweging en staat voor de nodige uitdagingen. Binnen Zorggroep Ter Weel willen we de regie zoveel mogelijk bij cliënten en medewerkers leggen. Leden van de centrale cliëntenraad zijn hierin voor de Raad van Bestuur van Zorggroep Ter Weel een belangrijke (kritische) gesprekspartner.

We zoeken leden voor de centrale cliëntenraad om de gemeenschappelijke belangen voor alle cliënten te behartigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inspraak, advies- en instemming op het gebied van de begroting van onze organisatie, het kwaliteitsjaarplan, klachtenregeling voor cliënten en alles op het gebied van wonen en welzijn voor onze cliënten. De wijze waarop we cliëntenparticipatie vormgeven is onderdeel van gesprek evenals vraagstukken rondom wonen en zorg. Kortom: de kwaliteit van zorg die wij onze cliënten willen bieden.

De centrale cliëntenraad is tevens de schakel tussen de 6 lokale cliëntenraden en de bestuurder. De lokale cliëntenraad behartigt de belangen per locatie en onderhoudt de contacten met de leidinggevenden van de betreffende locatie.

gebouw locatie randhof

Jouw bagage

Je volgt de ontwikkelingen binnen de zorg en je wilt jouw kennis er ervaring inzetten voor de belangen van onze cliënten. Met jouw helikopterview kun jij een inschatting maken wat de gevolgen van wijzigingen zijn voor de cliënten. Je bent in staat om beleidsstukken op strategisch niveau te doorgronden en je kunt hierover een advies geven.
Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, je hebt goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden. Je werkt graag in teamverband en vindt het mooi om samen naar bepaalde vraagstukken te kijken, hierover sparren en samen tot een goede conclusie te komen
Het is een pré als het proces van medezeggenschap geen geheimen voor je heeft. De vacature staat open voor iedereen die bovenstaande bagage meeneemt, gezien de samenstelling van de huidige centrale cliëntenraad nodigen we juist ook jongeren (of jong van geest) uit te reageren.

Ter Weel biedt

De centrale cliëntenraad vergadert zes keer per jaar volgens een vastgestelde planning. Los hiervan zijn er bijeenkomsten waar de centrale cliëntenraad als vertegenwoordiger aan deelneemt. Als gemiddeld tijdbeslag voor deze functie kun je rekening houden met circa 6 – 8 uur per week. Hier wordt een vergoeding voor toegekend evenals een vergoeding voor de reiskosten.

Herken je jezelf?

Reageer dan per e-mail op deze vacature! Ook wanneer je vragen hebt mag je mailen. Het e-mailadres is: cr@terweel.nl

Meer informatie over de cliëntenraad vind op www.terweel.nl

Kopje koffie doen?

Neem dan contact op met de contactpersoon van de vacature!