Direct contact
Locatie Goes
Tijdstip 8:00 - 16:00

In 1997 startte Lance Armstrong in Amerika met de Ride for the Roses, om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het jaar daarna, in 1998, werd de eerste Nederlandse Ride for the Roses georganiseerd. Deze startte toen in Amsterdam en had als doel om met een unieke fietstocht geld op te halen en zo een vuist maken tegen kanker. Het was daarmee Nederlands eerste fietsevenement waarbij fondsen werden geworven.

In de jaren die volgden werd de Ride for the Roses ieder jaar op een andere plek georganiseerd en groeide het uit tot een evenement van proportie. Duizenden fietsers en supporters komen jaarlijks naar de verschillende locaties waar de Ride wordt gehouden. Het bijzondere aan deze tocht is dat de fietsers die de langste afstand rijden (de 100 km) het grootste peloton op de openbare weg vormen. De wegen waar het peloton langskomt, worden afgezet.

Elk jaar fietsen verschillende deelnemers in zogenaamde Pre-Ride groepen een dag voor de Ride naar de startlocatie. Als onderdeel van de totaalbeleving en het werven van fondsen. In Zeeland organiseren lokale organisaties ook verbonden evenementen, de Delta Ride for the Roses Strandride, Delta Ride for the Roses Goes, Ladiesnightride en Delta Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen.

Inmiddels is al meer dan 15 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. In 2018 besloot het vrijwilligersbestuur van de Ride for the Roses het evenement over te dragen aan KWF Kankerbestrijding. Sindsdien organiseert KWF dit oer-Hollandse evenement.

Inschrijven voor de Ride for the Roses kan via deze link.