Direct contact
cliënt zittend in zijn kamer

Ons welzijnsarrangement

=

activiteiten waarbij u kunt aansluiten

+

activiteiten op persoonlijk verzoek

Uw coördinator helpt

Zorggroep Ter Weel heeft professionele coördinatoren welbevinden in dienst. Zij streven ernaar om persoonlijke wensen waar te maken. Tijdens een persoonlijk welzijnsgesprek brengen we wensen en behoeften in kaart. Op elke afdeling is een coördinator welbevinden werkzaam.

De coördinator welbevinden bepaalt samen met u welke activiteiten in het welzijnsarrangement passen. Dat kunnen activiteiten zijn die Ter Weel Actief organiseert. Daarbij kunt u aansluiten. Maar ook activiteiten op persoonlijk verzoek horen daarbij, zoals het bezoeken van uw geboortedorp, uw vorige werkgever, of winkelen op de markt in Goes.

Voorbeelden van activiteiten waarbij u kunt aansluiten

 • (Indicatieloze) dagbesteding
  cliënten met elkaar in gesprek aan tafel

  Zorggroep Ter Weel heeft dagbestedingen in Goes en Reimerswaal. Deze bestedingen zijn erop gericht om cliënten vitaal te houden – lichamelijk, geestelijk én sociaal. De locaties in Yerseke, Rilland en Kruiningen hebben een indicatieloze dagbesteding. Hier zijn ook mensen welkom die geen zorgindicatie hebben. Zo krijgen onze locaties meer en meer een buurtfunctie!

  Lees meer over onze dagbestedingen
 • Buiten Actief!

  Buiten Actief! is een beweegles in de Beweegtuin Goes-Zuid, achter Ter Weel Goes aan Joannaplantsoen 1 te Goes, voor actieve en minder actieve 60+ers. Naast wandelen en rustig joggen kunnen er (indien gewenst) oefeningen gedaan worden ter verbetering van kracht, lenigheid en ontspanning. In de buitenlucht, op eigen niveau en intensiteit. Deelname is gratis. Voor het aanmelden van een beweegles stuurt u een e-mail naar fitness@terweel.nl. De beweegles vindt elke woensdag plaats van 9.00 tot 9.45 uur. Er wordt verzameld in de Beweegtuin Goes-Zuid bij de ingang van Abbekindershof / Paramedisch Centrum.

 • Naar buiten met de duofiets

  De wind door de haren, genieten van de omgeving en een gezellig praatje onderweg: een rit met de duofiets is altijd fijn. Zorggroep Ter Weel heeft duofietsen op elke locatie, die dagelijks veel kilometers maken.

Voorbeelden van activiteiten op persoonlijk verzoek

 • Naar de schoonheidsspecialiste

  Het geeft vaak een speciaal gevoel: een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Onze schoonheidsspecialiste komt op afroep op alle locaties langs en geeft de cliënt met alle plezier dat speciale gevoel.

  Lees meer over de schoonheidsspecialiste
 • Geestelijke verzorging

  Als het het welbevinden van de cliënt vergroot om af en toe over levensvragen te praten, zorgen we ervoor dat onze geestelijk verzorger langskomt.

  Lees meer over geestelijke verzorging
 • Samen slapen in een duobed

  Samen in één bed slapen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend, zeker als de partner van een cliënt niet meer thuis woont. Een logeerbed zorgt vaak voor een kier of hoogteverschil. Zorggroep Ter Weel heeft een duobed in gebruik, een bed dat we vastklikken aan een ander bed.      

Wie draagt bij?

 • Mantelzorger  De mantelzorger heeft een grote rol in het welbevinden van onze cliënt. Hij of zij kent onze cliënt goed en kan ons meer vertellen over de privésituatie, de interesses en de behoeften. Mantelzorgers kunnen vaak ook een deel van de de sociale zorg op zich nemen.
 • Vrijwilliger  Als het gaat om sociale zorg, doen onze vrijwilligers veel. Met een toegewijd hart zorgen ze ervoor dat onze cliënten zich goed voelen: een gevoel van welbevinden.

 

 

 • Professional  Naast professionals voor lichamelijke en medische zorg, heeft Zorggroep Ter Weel ook professionele coördinatoren welbevinden. Op elke afdeling is een coördinator welbevinden werkzaam. Tijdens een persoonlijk welzijnsgesprek brengen we wensen en behoeften in kaart en gaan we gelijk over tot actie. 
 • Directie en ondersteuning  De directie zorgt ervoor dat het financieel en op een verantwoorde manier mogelijk is om iedereen in zijn of haar behoeften te voorzien.